Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen doorstart Akkoord van Westerlee voor Veendam en Stadskanaal

Wethouders B. Wieringa (links) en J. Hamster (rechts)

Wethouders B. Wieringa (links) en J. Hamster (rechts)

VEENDAM/STADSKANAAL – Stadskanaal en Veendam gaan definitief niet mee in het opzetten van één werkorganisatie. Een ‘doorstart’ van het Akkoord van Westerlee zit er dus niet in. Als onderdeel van dat akkoord werd een plan gemaakt voor de twee werkvoorzieningschappen Synergon en Wedeka onder leiding van de gebiedsregisseurs Kremer en Middel.

Miljoenen 

Staatssecretaris Klijnsma beloofde voor de uitvoering vele miljoenen euro’s beschikbaar te stellen. De gemeenteraden van Veendam en Stadskanaal hadden al bedenkingen tegen het plan. De raden wilden geen bestuurscommissie boven beide schappen en Veendam wilde ook niet dat er slechts één directeur het voor het zeggen zou krijgen.

 
Reoganisatie

De vijf overige Oost Groninger gemeenten Oldambt, Bellingwedde, Pekela, Vlagtwedde en Menterwolde besloten daarop samen verder te gaan. Ze hebben nu een plan gemaakt dat uitgaat van het opzetten van één organisatie waarin Synergon opgaat. “Dit plan zien wij niet zitten”, zeggen wethouders Johan Hamster (CU- Stadskanaal) en Bert Wierenga (VVD- Veendam) vandaag in het DvhN. Hamster vreest ook dat veel geld zal opgaan aan reorganisaties die het gevolg zijn van het ontmantelen van de bestaande organisaties en het opzetten van een , in zijn woorden, moloch van een werkbedrijf. Bert Wieringa; “Wij willen juist dat de gemeenten op kleine afstand blijven. Dat er nu een voornemen ligt voor één groot werkbedrijf zien wij helemaal niet zitten”.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.