Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

“Kom erbij Week” succesvol verlopen

Jong en Oud samen

Jong en Oud samen

STADSKANAAL – De “Kom Erbij Week” in Stadskanaal, Ter Apel en Vlagtwedde is succesvol verlopen. Van 22 september t/m 3 oktober werd deze week gehouden in het kader van de landelijke campagne Samen tegen Eenzaamheid van Coalitie Erbij. Hiermee wil men meer aandacht vestigen op het thema Eenzaamheid. Blijvende aandacht is nodig want eenzaamheid is niet gemakkelijk op te lossen. De werkgroep Samen tegen Eenzaamheid is een onderdeel van het ROOB-Beleidsplatform Wonen-Welzijn-Zorg Zuid Groningen.

Kom Erbij Week
De werkgroep bood enkele speciale activiteiten aan waarbij de sociale contacten centraal stonden. Daarbij zijn de “3 V’s” het uitgangspunt van Coalitie Erbij: sociale contacten verbreden, verdiepen en verduurzamen. Op vrijdagmorgen 23 september startten de eerste activiteiten voor jong met oud samen en ook in activiteitencentrum De Regenboog in Stadskanaal was het een drukte van jewelste. Deze activiteiten stonden ook in het teken van Burendag. Vervolgens vond er dinsdagmiddag 27 september een workshop plaats voor vrijwilligers waarin het signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid intensiever werd behandeld.

Woensdagmiddag 28 september werd in Steunstee Vlagtwedde het spel “Hoe is het?” gespeeld. Daardoor leerden de deelnemers elkaar beter kennen, het verhaal van de spelers stond hierin centraal.
Vrijdagmiddag 30 september hadden leerlingen van een basisschool in Stadskanaal hun ouders of opa/oma uitgenodigd voor een dansmiddag. Met ruim 60 deelnemers leerden de kinderen Line Dance en de ouders/grootouders hip-hop dansen. Beide activiteiten leverden veel plezier en hilariteit op.
Op maandagavond 3 oktober werd de campagneweek afgesloten in woonservicecentrum Kloosterheerd in Ter Apel met een maaltijd en gezellige avond voor mensen die weinig te besteden hebben en daardoor weinig buiten de deur komen. Deze avond heeft veel indruk gemaakt op de ruim 20 deelnemers en men nam soms met tranen in de ogen aan het eind van de avond afscheid.

Samenwerken geslaagd
In deze week is veel gebruik gemaakt van een speciale ‘Ik nodig je uit’-kaart en dat stimuleerde veel mensen om een activiteit te bezoeken. Sociale contacten blijvend onderhouden kunnen jezelf beschermen tegen eenzaamheid. Erop uit gaan ook. En erover praten, dan zal blijken dat je niet de enige bent. Mensen kunnen terecht bij tal van organisaties in de regio of praat er eens over met uw huisarts. De werkgroep heeft vooral (bewoners)organisaties gestimuleerd om activiteiten open te stellen en mensen te benaderen die extra aandacht nodig hebben. Samen tegen eenzaamheid heeft gewerkt en dit willen we graag verder verbreden en verdiepen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.