Direct naar de inhoud.

Zorgbeurs in gemeentehuis Exloo goed bezocht

  • door:
  • op:
F: PrachtigBorger.nl
F: PrachtigBorger.nl

BORGER-ODOORN – Met ouderdom komen de gebreken, dat weten we allemaal. Maar hoe gaan we om met deze gebreken en hoe herkennen we ze? Tijdens een informatieve beurs in het gemeentehuis van Exloo werden belangstellenden geïnformeerd over een breed aantal onderwerpen. Stichting ‘Waar een wil is’ zet zich in voor de leefbaarheid en versterking van een goede samenleving. Dementie, hersenletsel, Alzheimer en Parkinson, het zijn helaas bekende begrippen geworden.

 

Zorg

Tezamen zorgen deze gebreken voor problemen bij volwaardig zelfstandig wonen. Op de zorgbeurs van afgelopen zaterdag (8 oktober) waren er deskundigen aanwezig, die uitgebreid ingingen op zorg. “ Onder ouderen zien we dat mobiliteit erg belangrijk is. Blijven bewegen, naar buiten gaan, een ommetje maken. Deze informatieve beurs wil de ouderen handvatten geven, in contact brengen met instanties en kennis delen over ouderenzorg. Maar ook ondersteuning bieden op financieel en juridisch gebied.”

Volgens Wil Luchjenbroers past de beurs goed binnen de uitgangspunten van de stichting, die zich richt op versterking van de samenleving en opkomt voor de zwakkeren. De Stichting ‘Waar een wil is’ zoekt naar verbindingen die het samenleven vereenvoudigen. Op 15 maart vorig jaar hield de Stichting voor het eerst een zorgbeurs. Zeventig, vooral kleinere, zorginstellingen, verzorgden toen een goed bezochte en uiterst genoegzame zorgmarkt.

“Het was erg nuttig, binnen de kortste tijd kregen de bezoekers een goed beeld, de zorginstellingen gingen netwerken en er ontstonden samenwerkingen en verbindingen”, aldus Luchjenbroers. Wethouder Frist Alberts opende de informatieve zorgbeurs. Bijzonder waren dit jaar enkele gastsprekers met informatieve, interessante lezingen. [PrachtigBorger.nl]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal