Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Feestelijke onthulling gelukstegel in Borger

gelukstegel-hondBORGER – Zaterdag is op het dorpsplein in Borger een speciale tegel onthuld met daarop de afbeelding van Drentsche Patrijshond. Het plaatsen van eigen ‘gelukstegels’ met opdruk is dit jaar door de gemeente Borger-Odoorn mogelijk gemaakt.

Het is inmiddels al weer enkele jaren geleden dat de gemeente begon met het herinrichten van het centrum van Borger. Door te werken in fases wordt er telkens een stukje van een puzzel gelegd, tot de herinrichting van het centrumlandschap voltooid is. De tegel die zaterdag onthuld is, maakt deel uit van fase 2. Hierbij werden inwoners in de gelegenheid gesteld om zelf een tekst of afbeelding op een tegel van Belgisch hardsteen te laten zetten. De tegels worden in mozaïek in het plein geplaatst zodat het een inspirerende plek wordt.

De initiatiefneemster, Sonja Weijer, wist bij het bekend worden van deze mogelijkheid meteen dat er een tegel moest komen met daarop de afbeelding van een afbeelding van een Drentsche Patrijshond. “Dit ras hoort bij Drenthe en mag naast de Hunebedden daarom niet ontbreken op dit plein.” zegt Sonja. “De tegels worden niet gratis door de gemeente verstrekt, dus ik deed al snel een oproep op onze facebook pagina (Drentsche Patrijsliefhebbers) om geld in te zamelen. Hieraan werd massaal gehoor gegeven.” Als groep organiseren ze regelmatig wandelingen en trainingen. Het is een fanatieke groep die inmiddels uit meer dan 850 liefhebbers bestaat.

tegel-borger

Om een foto op hardsteen te laten zandstralen was Sonja een lijntekening nodig. Silvia Verhulst en haar man Ronald bedachten zich geen moment en boden hun creatieve diensten aan. Na enig speurwerk vonden ze een geschikte foto van één van de honden van Sonja. Een foto van haar destijds 5 jaar oude Kyra bleek uitermate geschikt te zijn. “Nadat het ontwerp klaar was hebben we deze aangeboden aan de beeldhouwer en eind september kregen we groen licht van de gemeente Borger-Odoorn. We waren ontzettend blij met dit nieuws,” aldus Sonja.

Tijdens de bijeenkomst, waar enkele tientallen genodigden bij aanwezig waren, deed Sonja zelf de onthulling. Ook haar Drentsche Patrijshond Kyra was daarbij aanwezig. Hondenfokker Roswitha Harmsen hield een korte speech.

De feestelijke onthulling werd afgesloten met een kopje koffie en wat lekker voor hond én baas!

(Bron: PrachtigBorger)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.