Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Observatieklas voor moeilijk lerende kinderen

Foto: R. Wiekenkamp

Foto: R. Wiekenkamp (archief)

STADSKANAAL – Er moet een observatieklas komen voor ‘moeilijk lerende’ kinderen. Dat zegt directeur Henk Mik van de Baldakijn school in Stadskanaal vandaag in het DvhN. Het gaat om een samenwerking tussen twee scholen (De Baldakijn en de Meidoornschool) en zorginstelling Dol-Fijn. Volgens Mik blijkt soms na één of meer jaren dat een kind toch niet op de juiste school zit. “Dat een leerling dat bij ons speciaal basisonderwijs krijgt niet op zijn juiste plek zit en bijvoorbeeld beter thuis zou zijn op de Meidoornschool omdat het moeilijk lerend is”.

Vertrouwde omgeving

In zo’n geval moet zo’n kind uit de vertrouwde omgeving gehaald worden en overgeplaatst worden naar een andere school. “Dat is niet goed voor zo’n kind”, aldus Mik. “Daarom onderzoeken we of we een extra klas kunnen opzetten. Een soort van observatieklas waarin plaats is voor kinderen van vier tot zeven jaar. Ze krijgen in deze klas les van een team van alle drie scholen met ieders hun eigen expertise. Zo moet het voor ons gemakkelijker te zien zijn waar een kind eigenlijk thuishoort. Als dat eenmaal duidelijk is gaat zo’n leerling naar één van de drie scholen voor vervolg onderwijs”.

Het is nog onbekend waar de observatieklas precies wordt gehuisvest. De drie scholen hebben samen enkele honderden leerlingen. Ze komen uit Stadskanaal en de wijde regio. [bron DvhN]

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

1 Reactie op “Observatieklas voor moeilijk lerende kinderen

  1. Het idee van een observatie klas op zich is niet verkeerd,
    maar het moet geen handel zijn tussen speciaal onderwijs.
    Een dergelijke klas zou dus op het gewone onderwijs moeten plaatsvinden.
    Ze hebben al veel te veel kinderen uit het gewone onderwijs gehaald die er de rest van hun leven mee opgescheept zitten.
    Immers zodra ze 18 zijn, dan is het voor die scholen over, en dan moeten de ouders het maar uitzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.