Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Telers uit Groningen delen kennis op website

Vader-en-zoon-Bakker

Vader-en-zoon-Bakker

GRONINGEN – Telers uit de provincie Groningen delen hun kennis en informatie op de website verse oogst. www.verseoogst.nl is voor de derde keer genomineerd voor Website van het Jaar, dit keer in de categorie ‘culinair’. De website geeft bezoekers dagelijks product- en achtergrondinformatie over groente en fruit en inspireert met recepten die lekker en snel klaar zijn. Telers uit onze regio laten zien dat gezond eten voor iedereen mogelijk en gemakkelijk is.

Verse Oogst uit de regio

Biologisch teler Jan Willem Bakker teelt aan de rand van het Nationaal Park Lauwersmeer bloemkool, knolselderij, wortelen, uien en aardappelen. Hij merkt dat consumenten steeds meer willen weten waar een product vandaan komt en wat je ermee kunt. Om in die behoefte te voorzien heeft The Greenery samen met hem en collega telers een website over de herkomst en bereiding van verse groenten en fruit ontwikkeld. Uit onderzoek blijkt dat vooral jonge moeders graag vers en gezond willen eten, maar vaak niet weten hoe ze op een makkelijke manier een maaltijd kunnen bereiden. Verse Oogst speelt in op deze trend en helpt gezinnen door verrassend simpele, snelle en slimme receptinspiratie aan te bieden

Snel en gemakkelijk bereiden

Jan Willem Bakker: ”op de website geven wij tips voor de bereiding en toepassing van onze producten in veel verrassende en steeds wisselende recepten. Door informatie af te stemmen op het tijdstip van het sitebezoek, willen we consumenten nog beter inspireren een maaltijd met voldoende groente en fruit te bereiden en laten we zien hoe gemakkelijk vers kan zijn. Binnenkort starten wij ook een nieuwe rubriek met informatie van voedingsexperts. Verse Oogst ontwikkelt zich steeds meer in magazine-stijl waarbij gebruik gemaakt wordt van filmpjes en foto’s”.

Teelt van groente, fruit en paddenstoelen uit de regio begrijpelijk uitgelegd

Jan Willem Bakker: “Wij werken dagelijks aan een goede zorg voor plant, vrucht en omgeving. Dit willen wij graag delen met de inwoners uit de regio. Om begrippen als biologisch en duurzaamheid beter aan de consument uit te leggen, maken we steeds meer gebruik van foto en video. Op deze manier worden onderdelen uit de teelt op een begrijpelijke manier in beeld gebracht. Zo begrijpt de consument steeds beter wat er allemaal gebeurt voordat groente en fruit gegeten kan worden”.

“Ik nodig de inwoners van Groningen van harte uit Verse Oogst te bezoeken. Als ze de website waarderen dan kunnen ze t/m 4 november stemmen op de nominatie via websitevanhetjaar.nl/vote/verseoogst/ in de categorie ‘culinair’.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.