Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stine Jensen maakt in Scheemda filosofie voor iedereen toegankelijk (update)

 

Stine Jensen

Stine Jensen

SCHEEMDA – UPDATE/afgelast – De lezing van Stine Jensen zoals hieronder beschreven is afgelast wegens persoonlijke omstandigheden van Jensen. De lezing is daarom verschoven naar 8 februari 2017.

In het nieuwe seizoen van “de Vrienden van de Filosofie in Oost-Groningen” komen weer de beste en bekendste Nederlandse denkers naar Scheemda. Het seizoen wordt 25-10-2016 geopend door niemand minder dan de bekende filosofe en radio/tv persoonlijkheid en publiciste Stine Jensen.

Stine Jensen kent u ongetwijfeld door haar vele filosofieboeken (bv. “Go East” met de nominatie “beste boek 2015” en ook “Lieve Stine, weet jij het?” met de zilveren griffel 2015), door haar tv programma`s voor de VPRO en HUMAN waaronder de serie “Dus ik Ben” die in 2017 zal gaan over angst (NPO 2) “Dus ik Ben” (bang).Haar vele radioprogramma`s, Stine Jensen als huisfilosofe bij de NPO, bij HUMAN tot en met radio 3 FM – X lab, Radio 538 met programma`s als bv. “Stine weet raad” en haar columns in week- en maandbladen tot en met het dagblad NRC.

De lezing in Scheemda van de filosofe Stine Jensen in Scheemda onder de titel “Go East” gaat over waarom we zo gestresst zijn en wat we daar aan kunnen doen. Vroeger gingen in ieder Gronings dorp vele inwoners naar een grote gymnastiekvereniging, met 1x per jaar een druk bezochte uitvoering. Gymnastiekverenigingen worden ieder jaar veel kleiner of heffen zich op. Nu gaan vele mensen massaal naar yoga, mindfullness en meditatietrainingen op zoek naar de balans tussen lichaam en geest. Maakt yoga ons nu gelukkiger dan gymnastiek? Wat moeten we met ego`s, goeroes en andere ongemakken? Stine Jensen verhaalt in Scheemda over haar eigen zoektocht naar meer geluk, rust en spiritualisme. Stine Jensen onderzoekt of de splitsing tussen lichaam en geest wel juist is. En het knappe hierbij is dat Stine Jensen nooit een onbegrijpelijke filosofe wordt. Iedereen kan Stine Jensen begrijpen. Ook omdat ze haar verhalen koppelt aan èchte eigen ervaringen. Stine Jensen wordt de meest begrijpelijke en praktische filosofe van Nederland genoemd.

De lezing “Go East” van de filosofe Stine Jensen wordt dinsdagavond 25-10-2016 gehouden vanwege de grote belangstelling in de grote zaal van de Oldambtster herberg hotel de Esbörg aan de Esbörgstraat 6 te Scheemda. Aanvang 20.00 uur en uw bijdrage aan de kosten zal 7,50 bedragen. Nadere informatie 0597-593159 (Kor de Vries) of 0597-592014 (Jan Pieters).

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.