Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Positieve resultaten dankzij afspraakbanenlunch Oost-Groningen

g-afspraakbanenlunch

Foto: Tijdens de eerste afspraakbanenlunch in Oost-Groningen presenteren verschillende werkgevers zich aan de deelnemende kandidaten.

STADSKANAAL – De eerste afspraakbanenlunch in Oost-Groningen heeft positieve resultaten opgeleverd. Van de negen deelnemende kandidaten zijn er al vier voor wie een loonwaardemeting is aangevraagd en die dus in afwachting zijn van een contract. Ook zijn er nog drie andere kandidaten met een proefplaatsing, voor wie na een kennismakingsperiode een loonwaardemeting kan worden aangevraagd.

Aan de eerste afspraakbanenlunch in Oost-Groningen, op 23 juni in Stadskanaal, hebben negen kandidaten meegedaan, die zijn voorgesteld aan verschillende bedrijven uit de regio. Zowel de bedrijven als de kandidaten waren benaderd door accountmanagers van de Trainings- en Diagnose Centra (TDC’s). Tijdens de afspraakbanenlunch waren videopitches van medewerkers te zien, waarin ze zich voorstellen en uitleggen wat hij of zij zoekt en waarmee een bedrijf rekening moet houden als de medewerker bij een bedrijf gaat werken.

Deze videopitch ging vergezeld van een goed CV. De opzet van de lunch was de medewerkers te kunnen plaatsen bij de werkgevers, dan wel de werkgevers als ambassadeur voor de medewerker te laten fungeren. De deelnemers aan de afspraakbanenlunch in restaurant De Rode Loper werden eerst begroet en geïnspireerd. Vervolgens presenteerden de verschillende werkgevers zich aan de kandidaten in een interview met Gert Klooster. Na de opening van het lunchbuffet gingen de kandidaten in gesprek met de werkgevers. Om het kwartier werd gewisseld van tafel, zodat iedereen de kans had de juiste personen te spreken.

Gezien de voorbereidingen, de opzet, de uitkomst en vooral het resultaat van de afspraakbanenlunch zijn alle betrokkenen zeer tevreden. De gemeenten, werkgevers en TDC’s in Oost-Groningen blijven zich dan ook volop inzetten om op een vergelijkbare manier cliënten te begeleiden naar de arbeidsmarkt.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

4 Reacties op “Positieve resultaten dankzij afspraakbanenlunch Oost-Groningen

  1. Het is een illusie om te denken dat hierdoor meer werkgelegenheid komt. Broodje Aap verhaal. Dat is net als re-integratie je kunt de positie van één werkloze verbeteren maar dan gaat dit ten koste van een andere werkloze Het aantal banen wordt bepaald door de stand van de economie en in hoeverre overheid en werkgevers willen investeren in werkgelegenheid.

  2. Pure PR verhalen omdat gemeenten profiteren (lees, subsidies en winst maken) op Tdc’s en werkgevers profiteren van gratis en arbeidskrachten. GELD daarom brengen ze dit verhalen in de media.

    • Afspraakbanen zijn extra banen voor werkzoekenden met een beperking. Ze ontvangen daarvoor van de werkgever gewoon een normaal (CAO) loon. Werkgever wordt gecompenseerd voor verschil in productiviteit t.o.v een werknemer zonder beperkingen. Prima regeling lijkt me?

  3. Tegen afspraakbanen is niets op tegen zo lang er een Cao loon wordt betaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.