Direct naar de inhoud.

Positieve resultaten dankzij afspraakbanenlunch Oost-Groningen

  • door:
  • op:
g-afspraakbanenlunch
Foto: Tijdens de eerste afspraakbanenlunch in Oost-Groningen presenteren verschillende werkgevers zich aan de deelnemende kandidaten.

STADSKANAAL – De eerste afspraakbanenlunch in Oost-Groningen heeft positieve resultaten opgeleverd. Van de negen deelnemende kandidaten zijn er al vier voor wie een loonwaardemeting is aangevraagd en die dus in afwachting zijn van een contract. Ook zijn er nog drie andere kandidaten met een proefplaatsing, voor wie na een kennismakingsperiode een loonwaardemeting kan worden aangevraagd.

Aan de eerste afspraakbanenlunch in Oost-Groningen, op 23 juni in Stadskanaal, hebben negen kandidaten meegedaan, die zijn voorgesteld aan verschillende bedrijven uit de regio. Zowel de bedrijven als de kandidaten waren benaderd door accountmanagers van de Trainings- en Diagnose Centra (TDC’s). Tijdens de afspraakbanenlunch waren videopitches van medewerkers te zien, waarin ze zich voorstellen en uitleggen wat hij of zij zoekt en waarmee een bedrijf rekening moet houden als de medewerker bij een bedrijf gaat werken.

Deze videopitch ging vergezeld van een goed CV. De opzet van de lunch was de medewerkers te kunnen plaatsen bij de werkgevers, dan wel de werkgevers als ambassadeur voor de medewerker te laten fungeren. De deelnemers aan de afspraakbanenlunch in restaurant De Rode Loper werden eerst begroet en geïnspireerd. Vervolgens presenteerden de verschillende werkgevers zich aan de kandidaten in een interview met Gert Klooster. Na de opening van het lunchbuffet gingen de kandidaten in gesprek met de werkgevers. Om het kwartier werd gewisseld van tafel, zodat iedereen de kans had de juiste personen te spreken.

Gezien de voorbereidingen, de opzet, de uitkomst en vooral het resultaat van de afspraakbanenlunch zijn alle betrokkenen zeer tevreden. De gemeenten, werkgevers en TDC’s in Oost-Groningen blijven zich dan ook volop inzetten om op een vergelijkbare manier cliënten te begeleiden naar de arbeidsmarkt.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal