Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Waarschuwing voor zware windstoten

Stormachtig over de Veenkoloniën (F: B.J. Brinkman / RTV1)

Stormachtig over de Veenkoloniën (F: B.J. Brinkman / RTV1)

WEERONLINE – Vandaag en morgen trekken felle buien met kans op veel regen, onweer, hagel en zware windstoten vanaf de Noordzee over het land. Het verkeer moet tijdens buien rekening houden met windstoten tot 75 km/u. In de noordelijke kustprovincies is zelfs kans op zware windstoten tot 90 km/u. Vanavond wordt het even tijdelijk rustiger, maar aan het eind van de avond en vannacht wordt de wind aan zee stormachtig, windkracht 8. Tijdelijk is zelfs even stormkracht (9 Bft.) mogelijk. De zwaarste windstoten worden eveneens vannacht verwacht, op de Wadden kunnen deze snelheden van ruim 100 km/u bereiken!

Een lagedrukgebied boven de Noordzee is verantwoordelijk voor het herfstweer. Toch is vanochtend nog weinig te merken van het onstuimige weer. In onze regio staat er slechts een zwakke wind en is het hier en daar nog nevelig. Komende uren kan de zon ook nog even doorbreken.

Weeronline

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.