Direct naar de inhoud.

Extra geld voor wegenonderhoud Borger-Odoorn

  • door:
  • op:

binnenwegen-in-borger-odoornBORGER-ODOORN – De gemeente Borger-Odoorn maakt volgend jaar 2 miljoen euro extra vrij voor wegenonderhoud. Dat staat in de begroting voor 2017. Hieruit blijkt verder dat een geplande bezuiniging op de bedrijfsvoering geschrapt is, en dat de lokale lasten gemiddeld gelijk blijven.

Het college van b en w had voor 2016 al een miljoen extra uitgetrokken voor de wegen. Op verzoek van de gemeenteraad komt daar komend jaar nog eens 2 miljoen euro bij. Dat de lokale lasten gemiddeld gelijk blijven houdt in dat de gemeente geen hoger totaalbedrag binnenkrijgt voor onroerendezaakbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing.

Overschot
Voor uitgaven in het sociaal domein krijgt Borger-Odoorn volgend jaar 1,7 miljoen euro minder van de Rijksoverheid. Die daling was echter al langer bekend en is meegenomen in de berekeningen. Voor 2017 stond aanvankelijk nog een bezuiniging van een ton op de bedrijfsvoering gepland. De gemeenteraad was echter van mening dat na jaren van bezuinigen op dit vlak de rek eruit is. Al met al laat de gemeentelijke begroting een overschot zien van zo’n 250.000 euro.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal