Direct naar de inhoud.

Nieuwe BoodschappenPlusBus in Stadskanaal en Vlagtwedde

  • door:
  • op:

(Foto: Nationaal Ouderen Fonds)
(Foto: Nationaal Ouderen Fonds)
GRONINGEN – Al acht jaar maken ouderen in Groningen met veel plezier gebruik van de BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds. De dienst is zo populair dat het hoog tijd is voor uitbreiding van het wagenpark. Dankzij inzet van het Ouderenfonds, de gemeente en sponsor VSB, kan nog een bus worden aangeschaft, zodat voortaan ook ouderen in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde van de BoodschappenPlusBus gebruik kunnen maken.

Met de BoodschappenPlusBus kunnen ouderen en mensen met een beperking, onder begeleiding van vrijwilligers, samen uitstapjes maken of boodschappen doen. Deelnemers worden door vrijwilligers opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Anneke van Meurs, projectleider van de BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds, is blij met de nieuwe bus: “Hierdoor kunnen we in de toekomst ook in Zuid Groningen ouderen helpen. Mensen die nauwelijks naar buiten gaan, komen dankzij de BoodschappenPlusBus weer onder de mensen.”

Ingebruikname
De BoodschappenPlusBus zal woensdag 26 oktober feestelijk in gebruik worden genomen door wethouder Wietze Potze van Vlagtwedde. U bent van harte uitgenodigd om bij de ingebruikname aanwezig te zijn om 11.00 uur bij MFA Zuides, Korteweg 2, 9551 BM, Sellingen.

Het Nationaal Ouderenfonds
Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, de stranduitjes en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal