Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

23 sollicitanten voor functie burgemeester in Emmen

emmen

Emmen zoekt burgemeester

EMMEN – Drieëntwintig belangstellenden hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in de gemeente Emmen. Het gaat om twintig mannen en drie vrouwen. De vacature is ontstaan door het vertrek van burgemeester Cees Bijl, die op 25 mei is toegetreden tot het college van gedeputeerde staten in Drenthe.

De reactietermijn voor de vacature sloot afgelopen zaterdag 22 oktober. In leeftijd variëren de sollicitanten van 37 tot 61 jaar. Vijf zijn lid van D66, vijf van de PvdA, vier van de VVD, twee van het CDA, één van een lokale partij. Zes sollicitanten zijn geen lid van een politieke partij of heeft dat niet aangegeven. Dertien sollicitanten komen uit het openbaar bestuur, negen uit het bedrijfsleven, en één uit een nonprofit
organisatie.

Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar voert binnenkort gesprekken met de kandidaten. Daarna overlegt hij met de vertrouwenscommissie, die vanuit de gemeenteraad van Emmen is samengesteld. Deze commissie draagt op basis van de eerder vastgestelde profielschets en te voeren gesprekken minimaal twee
kandidaten voor aan de gemeenteraad.

Als de raad in de vergadering van 8 december 2016 de voordracht overneemt, wordt de naam van de voorkeurskandidaat openbaar gemaakt. Op 9 december gaat de voordracht samen met het advies van de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarna de Kroon tot benoeming zal overgaan.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.