Direct naar de inhoud.

Veiligheid basisscholen in Veendam wordt aangepakt

  • door:
  • op:
Foto: mgr.bekkerschool.nl
Foto: Mgr.Bekkerschool.nl

VEENDAM – Het moet veiliger bij de basisscholen in de gemeente Veendam. Ouders en verzorgers die kinderen brengen en halen zorgen voor chaotische situaties. De gemeente Veendam trekt nu de beurs en investeert de komende jaren zeker 260.000 euro om de veiligheid rond basisscholen te vergroten. Dat schrijft het DvhN vandaag in haar krant. Naar aanleiding van toenemende verkeersdrukte en klachten van omwonenden deed de gemeente Veendam onderzoek bij alle basisscholen in de gemeente.

 

Auto’s

Wethouder André Hammenga (CDA): “Er is soms sprake van chaotische situaties. Het is bij botsingen gebleven, schade aan autoblik. We moeten voorkomen dat er echt ongelukken gebeuren.” De gemeente kijkt niet alleen waar verbeteringen op de weg en bij school kunnen worden aangebracht. ,,Juist ook in samenwerking met scholen willen we kijken of we een het gedrag van ouders kunnen veranderen”. Als eerste worden de omgeving van de Mgr. Bekkerschool (Schoolstraat) en cbs De Kern (Dr. B. Brongersstraat) aangepakt. Ouders worden hier ondermeer verzocht hun kinderen niet altijd met de auto op te halen. Omwonenden klagen steen en been over parkeeroverlast en bovendien is het verkeersonveilig. De basisscholen zelf zijn blij met de steun van de gemeente. Zo trok bijvoorbeeld de Mgr.Bekkerschool ‘locatie Schoolstraat’ al vaak aan de noodbel omtrent de verkeersonveiligheid rondom hun school.

Bron DvhN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-