Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nacht van de Nacht in Borger-Odoorn

DrukwerkBORGER ODOORN – In de nacht van zaterdag 29 oktober zijn er in heel Nederland nachtactiviteiten om aandacht te vragen voor de schoonheid en de functie van de duisternis.

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Er zijn maar weinig plekjes te vinden waar het ‘s nachts nog echt donker is. Door spaarzamer en slimmer te verlichten kan veel geld en energie bespaard worden. Bovendien heeft voldoende duisternis een positief effect op de gezondheid en het afweersysteem van mens en dier. Daarom doet de gemeente Borger-Odoorn graag mee aan de Nacht van de Nacht. Op zaterdag 29 oktober gaat op verschillende plaatsen de verlichting uit en vinden nachtactiviteiten plaats.

Activiteiten in Borger-Odoorn
De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid en functie van de duisternis. Op het terrein van het Hunebedcentrum in Borger ervaar je de nacht met oermuziek en poëzie. En deelnemers kunnen een fakkeltocht wandelen door de prehistorie. Je ontdekt hoe druk het in de natuur is als het donker is. Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen is van alles te ontdekken en beleven tijdens een spannende tocht door het donkere bos. Bij camping ‘het Vlintenholt’ in Odoorn beleef je de duisternis en de stilte aan de hand van een aantal opdrachten waarmee je al je zintuigen op scherp zet.

Licht uit
Tijdens de Nacht van de Nacht gaat ook de verlichting van het gemeentehuis in Exloo uit. De gemeente Borger-Odoorn roept alle inwoners en bedrijven op om dit voorbeeld te volgen door reclame- en tuinverlichting te doven.

Meer informatie over alle activiteiten en aanmelding: http://www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.