Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Noorse Broeders laat kinderen werken

Pagecentrum

Pagecentrum

STADSKANAAL – Geloofsgemeenschap De Noorse Broeders laat kinderen werken om geld te verdienen voor hun eigen kerk. Dit meldt het NRC Handelsblad.

Er worden bijvoorbeeld kinderen van twaalf jaar ingezet bij het vouwen van doosjes en enveloppen voor onder andere de Postcode Loterij. Bij andere klussen zijn 16- en 17-jarigen na elf uur ’s avonds aan het werk. Dit is in strijd met de arbeidstijdenwet.

Stadskanaal
In het Pagedal in Stadskanaal moeten jongeren onder meer vakantiewoningen schoonmaken, het hoofdkwartier van de Noorse Broeders.

De Noorse broeders beschouwen zichzelf als de enig ware christenen; volgens critici en ex-leden is het een sekte. Ze vormen een wereldwijde organisatie met ongeveer 40.000 leden. De 2.000 Nederlandse broeders vormen samen de Christelijke Gemeente Nederland (CGN).

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

3 Reacties op “Noorse Broeders laat kinderen werken

  1. ik dacht dat sekte,s en comune,s verboden waren zo zie je maar weer wat geld kan doen he ofdacht je dat de gemeente Stadskanaal dat niet wist die hadden een groot feest in het gemeente huis rastersbeton hebben ze ook gekocht ps het hele industrie terein trouwens bij de watertoren ja jufrouw burgemeester galema die al wel wat onder de tafel door zou krijgen ja galema geld kan heel wat doen

  2. Takens-Brongers

    De sekte s moeten uitgeroeid worden die horen niet in ons land.Dat noemt zich cristen kindertslaving noem ik dat en zelf zit men op hun luie reet.Burgemeester doe er wat aan want het zijn net mieren het vermedigt vuldigd zich snel

  3. Wat een totale onzin dit bericht! In de eerste plaats is CGN geen sekte. In de tweede plaats wordt CGN hier wordt afgeschilderd als een partij die doelbewust kinderen laat werken. Dat is echt niet waar! Bekijk hier de reactie van CGN op de berichtgeving: http://www.noorsebroeders.nl/2016/10/29/reactie-op-berichtgeving-nrc-handelsblad/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.