Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente draagt bij aan restauratie kunstwerk in Musselkanaal

Gemeentehuis StadskanaalSTADSKANAAL – Het college stelt € 5000 beschikbaar aan Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal voor het restaureren van het kunstwerk Skyline. De stichting heeft daartoe een plan ingediend. Met inzet van vrijwilligers en betrokken ondernemers gaat de stichting het kunstwerk aan de Sluiskade in volle glorie herstellen.

Burgemeester en wethouders waarderen het initiatief van de inwoners. De restauratie is volgens het college een mooi voorbeeld van betrokkenheid bij en inzet voor de eigen leefomgeving. De fysieke kwaliteit van de restauratie is geborgd; de gemeente ziet er vanuit haar verantwoordelijkheid op toe dat de werkzaamheden volgens de voorschriften plaatsvinden.

Ook de artistieke kwaliteit is geborgd. De kunstenaar, Bas Lugthart, heeft Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal van advies en informatie voorzien. De stichting zal op korte termijn beginnen met de restauratie.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.