Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sint Maarten en Sinterklaas komen eraan

Dorien interviewde Sinterklaas tijdens zijn intocht in 2015.  (F: RTV1)

Dorien interviewde Sinterklaas tijdens zijn intocht in 2015. (F: RTV1)

STADSKANAAL – Vrijdag 11 november is het eerst tijd voor de kids om met een lampion langs de deuren te gaan. Ook de centrum winkeliers geven de kinderen weer gelegenheid om een traktatie bij elkaar te zingen. Sint Maarten is een belangrijk volks-en vooral kinderfeest in Nederland. Stoeten kinderen trekken rond met gekochte of zelfgemaakte lampions.  Denk erom: De winkels sluiten om 18.00 uur!

Sinterklaas

Net bijgekomen van het lampion lopen is het tijd voor de andere heilige man. De intocht van Sinterklaas in Stadskanaal is namelijk op zaterdag 12 november. Tegen 12:45 zal Sinterklaas en zijn pieten aankomen met de trein op het station van de STAR.

* Om ongeveer 13:30 zal de boot met Sint en hoofdpiet vertrekken naar het centrum. Zijn gevolg en muziekkorps Crescendo lopen naar het centrum.

* De boot zal aanleggen bij de steiger Menistenlaan/Santing mode. Hier zal men onder het genot van bijpassende muziek kunnen wachten op Sinterklaas en zijn Pieten. In de Hoofdstraat neemt Sinterklaas alle tijd om de kinderen te begroeten.

* Hier stapt Sint in een open wagen en zal via de Hoofdstraat en Beneluxlaan richting het Raadhuisplein rijden. Aankomst rond 14:45 uur. Natuurlijk is op het plein al een feestje gaande om de Sint en zijn Pieten op te wachten.  Ook in Veendam zal Sinterklaas zijn opwachting maken op 12 november. In Musselkanaal is het een weekje later.. 

 

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.