Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Drie verdachten aangehouden voor inbraak in Oude Pekela

politie_boeienOUDE PEKELA – De politie heeft naar aanleiding van een melding van een buurtbewoner drie verdachten van 23, 25 en 27 jaar oud uit Groningen en Veendam aan kunnen houden voor de inbraak in een horecapand aan de Feiko Clockstraat.

Een oplettende burger zag dinsdagochtend ter hoogte van de Herestraat in Oude Pekela rond 04:40 uur vier onbekende personen een TV inladen in een auto. Gezien het tijdstip, het feit dat de getuige de mannen niet kende en het inladen van een TV besloot hij om direct de politie te waarschuwen. Hij gaf vertelde wat hij had gezien en gaf de kleur en het type auto door.

Door de centralist van de meldkamer werden meerdere politie eenheden gevraagd uit te kijken naar de auto. Even later zagen agenten op het Pekelwerk in Nieuwe-Pekela de bewuste auto rijden. Toen ze omkeerden om achter de auto aan te gaan, ramde de automobilist een betonblok naast de weg waardoor hij niet meer verder kon rijden. De vier inzittenden zetten het vervolgens op een lopen.

In en om de auto lag papier- en muntgeld en inbrekersgereedschap. Agenten zetten rennend de achtervolging in en konden in de omgeving drie verdachten aanhouden. De auto, het geld en het gereedschap werd in beslag genomen.

De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte en gaat verder met het onderzoek.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.