Direct naar de inhoud.

Rondleiding tijdens Open Bedrijven Dag

  • door:
  • op:
Schilders demonstratie
demonstraties volop tijdens de rondleiding

NIEUW-BUINEN – Net als in voorgaande jaren neemt het ‘Keramisch Museum Goedewaagen’ deel aan de manifestatie Open Bedrijven Dag. Ter gelegenheid daarvan biedt het museum een uitgebreid rondleidingenprogramma voor de halve prijs aan. Tijdens de Open Bedrijven Dag presenteert het museum zijn bijzondere collectie van keramiek uit de tijd van Art Nouveau en Art Déco. Daarnaast wordt in de vanaf 10.30 uur steeds op het halve uur beginnende rondleidingen door museum en fabrieksateliers van de aardewerkfabriek Royal Goedewaagen ook uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwste museum-ontwikkelingen.

Eén van de grote verrassingen voor museumbezoekers blijkt de unieke collectie tegels en tegeltableaus van 1885 tot 1935 te zijn die in de afgelopen jaren als bruikleen verworven werd. En dat het Goedewaagen-concern op dit bijzondere, Nederlandse erfgoed inhaakt, bewijst de aankoop van de Friese Tegelfabriek Albarello in Menaldum. Het knappe ambachtelijke tegelwerk van Menaam wordt door het museum geëxposeerd bij de presentatie HAL-tegelkunst en een te koop getoond zwaluwen-tableau in de museumwinkel.

En speciaal voor de OBD zijn twee nieuwe, kleine museumpresentaties ingericht: koeienplastieken van de 19e eeuw tot nu en handgeschilderde Friese schotels uit de 19e eeuw. En als bij eerdere OBD-dagen toont de Nieuw Buiner glasverzamelaar Henk Brans een selectie van zijn collectie Glas uit Nieuw Buinen. De moeite van het bekjken waard zijn de nieuwe exposities over de glazuurkunst van Hein Andrée en Chris Lanooy. Een publiekstrekker is verder ‘Tegelkunst van de HAL uit collectie Rijppaert.’

Bijzonderheden programma Open Bedrijven Dag, zaterdag 5 november 2016, 10-17 uur: entree half geld: € 2,50 p.p, jongeren 6-17 jaar € 1,25 p.p. rondleidingen vanaf 10.30 uur steeds elk uur beginnend op het halve uur; kosten € 4 p.p., jongeren 6-17 jaar € 2 p.p.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-