Direct naar de inhoud.

Bouko Kroon kijkt met goed gevoel achterom

  • door:
  • op:
Zwemmen in het A.G. Wildervanckkanaal (F: RTV1)
Zwemmen in het A.G. Wildervanckkanaal (F: RTV1)

STADSKANAAL – (Radio interview) – Na de zeventien succesvolle edities is het over en uit voor zwemevenement “de Rode Loper”. Bouko Kroon was voorzitter van de stichting die het evenement jaarlijks organiseerde en zegt: “We zijn tot de conclusie gekomen, dat een voortzetting van het zwemevenement geen haalbare kaart meer is en met pijn in ons hart stoppen we er dan er ook mee”.

ONK

Het evenement was genoemd naar fietsbrug ‘De Rode Loper’, die het achterliggende natuurgebied ontsluit. Deze brug maakte in feite ook deel uit van het evenement, omdat de deelnemers hieronder door moesten zwemmen in het water van het prachtige A.G. Wildervanckkanaal. Hoogtepunt was het organiseren van het ONK (Open Nederlandse Kampioenschappen) in augustus 2010. Deelnemers als Dennis Wijbenga waren toen echte publiekstrekkers.

Arnold Jeuring in gesprek met Bouko Kroon over het stopzetten van het zwemevenement:

rode-loper-en-brug-rtv1-archieffoto-rtvsbouko-kroon-2011rode-loper-ag-wildervanckkanaal-foto-rtv1-archief-rtvs-2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-