Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gratis rangeerdiploma halen bij modelspoorbaan

model-rail-groep-veendamVEENDAM/ZUIDBROEK – Komend weekend (12 en 13 november) is de modelspoorbaan van de Model Rail Groep Veendam weer geopend voor het publiek. Deze baan staat opgesteld in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in het voormalige station van Zuidbroek. Het bezoek van de modelspoorbaan is inbegrepen bij het museumkaartje.

Kinderen krijgen bovendien de kans om zelf met de treinen te rijden en zo hun eigen rangeerdiploma te halen. Leuk om op school of aan vriendjes en vriendinnetjes te laten zien.
Ook papa’s en mama’s of opa’s en oma’s zijn van harte welkom om met de treinen te gaan rijden. Uiteraard is er ruimschoots de gelegenheid voor het verkrijgen van informatie en ideeën en staan de leden van de club u graag te woord voor het beantwoorden van vragen over de modelspoorhobby: van baanontwerp tot en met het aankleden van de baan. Wilt u met uw eigen treinen rijden? Ook dat kan.

Momenteel kunt u in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum bovendien de expositie ‘Blik op het Spoor’ bezoeken. In deze expo wordt de geschiedenis van het modelspoor uitgelegd en kunt u diverse oude blikken modelspoortreinen bekijken.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.