Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kees Stip dictee en Tien voor Taal quiz in Bibliotheek Ter Apel

Archieffoto: Kees Stip dictee

Archieffoto: Kees Stip dictee

TERAPEL – Woensdagavond 30 november organiseren de bibliotheken in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde het jaarlijkse Kees Stip dictee. Dit jaar is er ook een quiz aan gekoppeld: de Tien voor Taal quiz.

Het dictee
Het dictee wordt dit jaar geschreven en voorgelezen door oud-docent van het Ubbo Emmius, Gerrit Berkhoff. Er doen vijf teams mee aan het dictee: Prominenten gemeenten Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde, leerlingen Ubbo Emmius, leerlingen RSG Ter Apel, docenten Ubbo Emmius en docenten RSG Ter Apel. Zij strijden met elkaar om de eeuwige roem en een mooie prijs.

De quiz
Elk team kiest twee personen die meedoen met de quiz. Zij beantwoorden vragen op het gebied van taal en kunnen hiermee nog een extra prijs winnen.

De avond vindt plaats in Bibliotheek Ter Apel en begint om 19.15 uur. De toegang is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via terapel@biblionetgroningen.nl. Na opgave bij dit e-mailadres is het ook mogelijk om mee te schrijven met het dictee (buiten mededinging).

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.