Direct naar de inhoud.

Fonds Burgerinitiatieven Veendam is een succes

  • door:
  • op:

geldVEENDAM – Om de leefbaarheid en verbinding in Veendam te versterken heeft de gemeenteraad van Veendam het Fonds Burgerinitiatieven ingesteld. Het fonds is aanvullend op bestaande regelingen waarbij inwoners van Veendam of Veendammer organisaties met een goed idee of initiatief een aanvraag kunnen indienen.

In november hebben vier initiatiefnemers een bijdrage ontvangen voor hun initiatief. Het Dickens festijn in Sorghvliet, het integratiediner, een kookcafé en de renovatie van een speelvoorziening aan de Beukenlaan in Wildervank hebben een subsidie ontvangen. Het Dickens festijn, dat zaterdag 10 december 2016 bij Winkelcentrum Sorghvliet plaatsvindt, is mede georganiseerd door de wijkvereniging. Leden van de wijkvereniging zijn al maanden bezig met de voorbereiding.

Budget
Er is in 2016, 2017 en 2018 elk jaar € 15.000 beschikbaar gesteld voor initiatieven die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en sociale verbinding in Veendam. Met de toekenningen van de laatste vier initiatieven zijn er dit jaar twaalf initiatieven positief beoordeeld en is een subsidie toegekend. Vier aanvragen zijn afgewezen omdat ze niet voldeden aan de voorwaarden. Inmiddels is het plafond van het budget voor 2016 bereikt.

Aanvragen 2017
Inwoners van Veendam en Veendammer organisaties zonder winstoogmerk, kunnen nu al initiatieven indienen voor 2017. Een initiatief moet erop gericht zijn om bewoners uit verschillende buurten, wijken en dorpen met elkaar in contact te brengen om zo de onderlinge betrokkenheid te vergroten. Ingediende initiatieven worden vier keer per jaar door een commissie beoordeeld en voorgelegd aan het college. Aanvragen worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst.

Kijk voor meer informatie en de spelregels op www.veendam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-