Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vanaf half november N366 twaalf dagen afgesloten

Verdubbeling N366

Verdubbeling N366 (F: RTVeen)

VEENDAM – De N366 is vanaf woensdag 16 november 06:00 uur tot maandag 28 november 06:00 uur volledig gestremd tussen Veendam en Nieuwe Pekela. Van vrijdag 25 november 06.00 uur tot maandag 28 november 06.00 uur is ook het wegvak tussen de aansluiting bij Nieuwe Pekela en bij Alteveer (N365) afgesloten voor al het verkeer. In die periode vindt de verplanting van bomen plaats. De bomen gaan verhuizen omdat de N366 op dit traject wordt verdubbeld en daarvoor is meer ruimte nodig.

Twee jaar geleden is al begonnen met de voorbereidingen voor de verplanting. Toen is de grond rond de kluit van de (grote) bomen gedeeltelijk afgegraven. Daardoor hebben de bomen nieuwe wortels aangemaakt, waarmee ze op hun nieuwe plek straks goed kunnen wortelen. De verplanting gebeurt bewust eind november. Dan zijn de bomen kaal en daardoor het minst kwetsbaar voor de verhuizing.N366

Grote en kleine bomen
De grootste bomen langs de N366 tussen Veendam en Pekela die worden verplant, zijn eiken van 20 à 25 meter hoog. Ze hebben een kluit van 4 bij 4 meter en wortels die tot 80 centimeter in de grond zitten. Voor deze grote bomen geldt dat eerst nog het laatste deel van de kluit wordt uitgegraven, waarna een hijskraan ze uit de grond tilt. De kleine bomen worden verplant met een machine die lijkt op een ijscolepel. Daarmee kunnen de kleine bomen in één keer uit de grond worden gehaald. De bomen worden verplaatst naar een plek met voedzame grond in de zuidelijke berm van de toekomstige verdubbelde N366, die de provincie al eerder hiervoor speciaal heeft aangelegd.

Wegvak Nieuwe Pekela – Alteveer ook gestremd
Van vrijdag 25 november 06.00 uur tot maandag 28 november 06.00 uur is ook het wegvak tussen Nieuwe Pekela en Alteveer (bij de aansluiting van de N366 met de N365) gesloten voor al het verkeer. Ook deze stremming is nodig in verband met het verplanten van bomen. Geschikte bomen verhuizen vanuit dit wegvak naar de nieuwe berm tussen Veendam en Pekela.

Bron: N366 veilig

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.