Direct naar de inhoud.

Benjamin Huizinga Sporttalent van het Jaar

  • door:
  • op:

Benjamin Huizinga, SJSNIEUW BUINEN – SJS G Voetballer Benjamin Huizinga uit Nieuw Buinen is gisteravond in Amsterdam ArenA verkozen tot Sporttalent van het jaar van het Fonds Gehandicaptensport.

Tijdens een uitverkocht nationaal gala, waar vertegenwoordigers uit de sportwereld, het bedrijfsleven en de politiek geld inzamelden voor de gehandicaptensport, mocht Benjamin de hoofdprijs in ontvangst nemen uit handen van André Cats, chef de mission van de Paralympicploeg 2016 en sinds kort technisch directeur van de KNZB.

Prijzenfestival
De verkiezing van Benjamin leverde voor hem, zijn team en zijn voetbalvereniging SJS een waar prijzenfestival op. Voor Benjamin persoonlijk was er een grote beker en een cheque van € 750,– De voetbalvereniging SJS mag een bedrag van € 5000,– tegemoet zien om te besteden aan de verdere ontwikkeling van het G voetbal. Corendon en De Telegraaf boden Benjamin en zijn team een voetbalkamp in het buitenland aan. AZ trainer John van de Brom komt binnenkort bij SJS een training verzorgen voor de G Voetballers en nodigde het hele team uit in Alkmaar aanwezig te zijn bij de wedstrijd AZ tegen FC Groningen.

De finalisten
De finalisten

Echte prof
Benjamin onderging het allemaal als een echte prof. Hij bleef kalm onder de vele felicitaties en knuffels, een van zijn favoriete bezigheden, en genoot zichtbaar van alle aandacht. Het was hem ook echt aan te zien dat hij nauwelijks zenuwachtig was.

Op het podium gaf hij uitgebreid antwoord op de vragen die presentatrice Dione de Graaf hem stelde. Dat, vanwege zijn beperkte verbale vermogens, veel van zijn verhaal niet echt verstaanbaar over kwam deerde het vijfhonderd koppige publiek geenszins. Benjamin was voor hen de held van de avond.

Lange aanloop
Voordat Benjamin zich tot winnaar mocht laten uitroepen heeft hij een lange weg afgelegd om zo ver te komen. Nadat eind augustus bekend wed dat hij door het Fonds Gehandicaptensport voor de titel werd genomineerd is er binnen en buiten SJS veel aan gedaan om zo veel mogelijk stemmen te winnen. Veruit de meeste stemmen haalde Benjamin zelf naar zich toe door flyers uit te delen en een iedereen die hij kende aan te sporen om op hem te stemmen.

Ondanks dat Benjamin een vaste aanhang had kon hij pas naar de halve finale nadat de jury, met o.a. Guus Hiddink, hem een wildcard had verstrekt. Na weer enkele weken stemmen eindigde Benjamin met twee andere kandidaten in de finale. Op 8 november was de spanning, voor iedereen die Benjamin heeft geholpen om zo ver te komen, gebroken. De knuffelbeer van SJS werd tot winnaar uitgeroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-