Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ziekenhuis Treant krijgt vinkjes voor goede stomazorg

Refaja ziekenhuis

Refaja ziekenhuis

STADSKANAAL – Het ziekenhuis van Treant Zorggroep heeft voor alle locaties de vinkjes ontvangen voor goede stomazorg voor zowel urinestoma’s als darmstoma’s. Daarmee zijn de ziekenhuislocaties Bethesda, Refaja en Scheper opgenomen in de Stoma Zorgwijzer van de Nederlandse Stomavereniging.

De Stomavereniging heeft samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen en artsen de normen voor goede stomazorg ontwikkeld. Voldoet een ziekenhuis aan de normen voor goede stomazorg dan krijgt het ziekenhuis in de Stoma Zorgwijzer een groen vinkje. Het groene vinkje is bedoeld als stimulans om de zorg op de ziekenhuislocatie beter af te stemmen op de wensen en behoeften van (aankomende) stomadragers.

Treant Zorggroep is blij met de verkregen accolades. ‘Het is fijn ook van de patiëntenvereniging te horen dat we het goed doen met onze stomazorg’, aldus Wilma van der Meer, stomaverpleegkundige bij het Refaja. ‘Inmiddels werken we op al onze ziekenhuislocaties op dezelfde wijze’, vult haar collega Marianne Lubberink uit het Scheper aan. ‘We hebben de beste werkwijzen van elkaar overgenomen. En daar vaart de patiëntenzorg wel bij.’

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

1 Reactie op “Ziekenhuis Treant krijgt vinkjes voor goede stomazorg

  1. Helemaal mee eens.een super geweldige verzorging en na verzorging..heb nu een tijdelijke stoma..word binnenkort verwijderd maar wat een uitkomst.en wat een geweldige verpleging kan niet anders zeggen..bravo.voor iedereen een dikke vette 10 ook voor de Artsen.vooral Dr Schaap mijn bewondering voor zo.n descundige Arts.. een 10 met een griffel bekwaam maar ook menselijk een zeer lief..top..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.