Direct naar de inhoud.

Boetiek Armslag genomineerd voor Provinciale Vrijwilligersprijs

  • door:
  • op:
Boetiek Armslag
Boetiek Armslag

STADSKANAAL – Boetiek Armslag is een kledingwinkel aan de Nederlandlaan in Stadskanaal, speciaal voor mensen met een minimum inkomen of alleen AOW. Met een klantenkaart zijn zij ieder kwartaal van harte welkom om vier kledingstukken, schoenen of beddengoed uit te zoeken. De winkel, gerund door 28 vrijwilligers, heeft al meer dan 1000 klantenkaarthouders. In de categorie ‘Leefbaarheid’ moet Boetiek Armslag het opnemen tegen RTV Westerwolde. Stemmen kan tot en met zondag 20 november via het stemformulier op www.provinciegroningen.nl.

De winnaars ontvangen een cheque van € 3.000. De prijsuitreiking vindt plaats op 12 december, tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis in Groningen.

Hoe werkt Boetiek Armslag?
De winkel werkt als volgt; heeft u werk maar is het minimum loon of een uitkering zoals WWB, Wajong of Leef geld en is uw inkomen niet hoger dan 120 % van de geldende bijstandsnorm dan kunt zich laten inschrijven bij ons.

Het formulier is verkrijgbaar in de winkel. U kunt uw gegevens invullen en neem een kopie van uw loon – uitkering gegevens enz. mee. Dit moet elk jaar opnieuw ingeleverd worden. Gaat u verhuizen of krijgt u ander email-adres of gezinsuitbreiding of bent u 18 jaar of 65 jaar geworden geef het aan ons door via email of in de winkel. Voldoet u aan de criteria, dan wordt er een klantenkaart gemaakt. U kunt niet voor b.v.
de buurvrouw kleding op de klantenkaart krijgen. De klantenkaart is persoonlijk.

U heeft dan per kwartaal recht op 4 kledingstukken gratis per persoon per gezinslid o.a. jas, broek, rok, jurk, schoenen laarzen sportkleding, dekbedhoes, hoeslaken, deken, dekbed enz. en heeft u de klantenkaart vol dan betaald u van bovenstaande artikelen de helft van de prijs.
Huishoudelijke artikelen ook voor de helft maar die kunnen niet op de klantenkaart.

De winkel is toegankelijk voor iedereen om spullen bij ons in te brengen en bij ons te kopen, zij betalen de normale prijs, want we kunnen niet zonder inkomsten. We moeten wel de huur, gas, elektra, telefoon en verdere onkosten betalen. Dat lukt allemaal, we hoeven geen winst te maken, want we zijn er voor hen “de minima” om te helpen.

De winkel is goed toegankelijk, voor ouders met een kinderwagen, iemand in een rolstoel of scootmobiel. Stichting Armslag werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-