Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veel belangstelling voor eerste Korenfestival gemeente Borger-Odoorn

(F: PrachtigBorger)BORGER ODOORN – Zaterdag j.l. werd het eerste Korenfestival Gemeente Borger-Odoorn gehouden. Na een gedegen voorbereiding is de werkgroep bedolven onder de vele lovende woorden voor de goede en uitstekende organisatie. In het middag en avondprogramma kwamen telkens 6 koren aanbod.

De grote verscheidenheid aan koren was en is uniek op dit festival. Zowel de middag als de avond waren voor het publiek gratis toegankelijk.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Borger-Odoorn en de Rabobank Borger-Klenckeland. Dit resulteerde in beide gevallen tot een overvolle zaal van de Goede Herderkerk in Borger. De opening werd verricht door burgemeester dhr. J. Seton. Hij wenste de vele aanwezigen een hele fijne dag met prachtige muziek.

De koren hadden 30 minuten tijd om te laten zien en horen wat ze in huis hadden. Alle koren kregen veel applaus van het publiek en van natuurlijk collega koren. Hiermee kwam ook de wens van de organisatie tot uiting aandacht en belangstelling voor elkaar.

Het Korenfestival werd rond 22.30 uur afgesloten door eveneens de burgemeester. Hiervoor kreeg hij de vraag of hij ook kon zingen, en deze uitdaging pakte hij met beide handen aan. Hij ging met veel plezier in het koor staan voor het gezamenlijke slotlied. Dit was ook één van de drijfveren van de organisatie.

Het is zaterdag 12 november gelukt om twee keer een volle zaal mensen met elkaar te laten zingen. De werkgroep wil langs deze weg iedereen hartelijk bedanken voor de geleverde prestaties die dit eerste Korenfestival tot zo’n succes hebben gemaakt.

(Bron: PrachtigBorger)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.