Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Drie finalisten Startersprijs bekend: uitreiking tijdens Dag van de Ondernemer

Burgemeester Baukje Galama (rechts, met bril), die de winnaar van de Startersprijs bekendmaakt tijdens de Dag van de Ondernemer, netwerkt tijdens de Promotiedagen op Plein Stadskanaal.

Burgemeester Baukje Galama (rechts, met bril), die de winnaar van de Startersprijs bekendmaakt tijdens de Dag van de Ondernemer, netwerkt tijdens de Promotiedagen op Plein Stadskanaal.

STADSKANAAL – DOK4, ScreenCom en Reno Systems zijn dit jaar de drie finalisten voor de Startersprijs van de gemeente Stadskanaal.

Het drietal is geselecteerd door de jury, bestaande uit Jan Nieboer en Jaap van der Laan namens de Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek (VVBK), burgemeester Baukje Galama en Michel Veenma namens de gemeente Stadskanaal, aangevuld met de winnaar van vorig jaar Hulotech.

DOK4
DOK4 is een jong en dynamisch detacherings- en opleidingsbureau. Vanuit de behoefte naar technisch personeel en de groei en gedachte technisch personeel op te leiden is Detacheren Opleiden van Kampioenen ontstaan. Inmiddels heeft DOK-4 samen met gemeenten, ROC’s en haar partnerbedrijven meer dan 50 mensen opgeleid. Wekelijks worden er cursussen gegeven en Maarten van der Vlist en zijn team zijn van plan dé opleider van Nederland te worden.

ScreenCom
ScreenCom verkoopt wereldwijd de dienst en product ‘narrowcasting’, specifiek gericht op het Samsung platform en is gegroeid vanuit communicatiebureau PuurIDee. Zij combineren solide technische oplossingen met strategie en creativiteit. De ambitie van ScreenCom ligt vooral buiten de regio, maar wel in Europa. In 2014 heeft Bastiaan Amsing ScreenCom opgezet en inmiddels hebben ze klanten verspreid over heel Europa via hun doelgerichte digitale oplossingen.

Reno Systems
Reno Systems is opgericht in het voorjaar van 2015. Daarbij is jarenlange ervaring in de (bouw)branche gebundeld tot een nieuw concept. Reno Systems richt zich o.a. op de renovatie van asbestdaken, eventueel voorzien van zonnepanelen. Daarbij vindt ook nieuwbouw en begeleiding van subsidietrajecten plaats. De grote kracht hierbij is de ontzorging middels het totaalconcept. Reno Systems opereert als een hoofdaannemer voor de klant, zij huren alle specifieke onderaannemers in.

Dag van de Ondernemer
De uitreiking van de Startersprijs vindt, anders dan voorgaande jaren, plaats in theater Geert Teis op vrijdag 18 november. Vanaf 19.30 uur heeft theater Geert Teis haar deuren geopend. Vrijdag 18 november is namelijk door MKB-Nederland uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer, een dag waarin de ondernemers centraal staan en waarin de gemeente Stadskanaal een avondprogramma voor haar ondernemers heeft georganiseerd.

Verschillende ondernemers uit de gemeente zoals Martin van der Leest (SealteQ Group & QuakeShield), Bastiaan Amsing (PuurIDee & ScreenCom) en Ben Timmermans (MPB & Hoornstra N-B) komen aan het woord. Ook zal Marja Doedens (nieuwe voorzitter van MKB-Noord van de provincie Groningen) zich tussen de ondernemers op het podium voegen. Uiteraard zal de bijeenkomst worden afgesloten met een hapje en een drankje waarbij uitgebreid ruimte is om te netwerken.

Winnaar 2015
Hulotech is in 2015 winnaar geworden van de Startersprijs en dit heeft het bedrijf veel publiciteit opgeleverd. Technisch directeur Richt Loorbach geeft aan dat het Hulotech zeker een aantal nieuwe klanten heeft opgeleverd. Tot op de dag van vandaag wordt het bedrijf door verschillende mensen nog steeds herkend als winnaar van de Startersprijs 2015.

Erkenning
Met het uitreiken van deze jaarlijks terugkerende prijs wil de organisatie veelbelovende ondernemers uit de gemeente Stadskanaal een extra stimulans geven. De prijs geeft de winnaar de erkenning als jonge onderneming en geeft hem of haar gelegenheid zich te onderscheiden van andere ondernemers. De jury beoordeelt de aanmeldingen voor de Startersprijs op een aantal criteria, waaronder lef van de ondernemer en groei van de onderneming.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.