Direct naar de inhoud.

Scheepswerf Wolthuis winnaar Veenkoloniaal Museumprijs

  • door:
  • op:
Veenkoloniaal Museumprijs. F: Peter Panneman
Veenkoloniaal Museumprijs. F: Peter Panneman

VEENDAM – (door Peter Panneman) – Historische Scheepswerf Wolthuis ui Sappemeer heeft zondagmiddag het Veenkoloniaal Museumprijs in ontvangst mogen nemen. Een oorkonde en een cheque van € 500 euro werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse Winkler Prinsdag. De Historische Scheepswerf Wolthuis kent een lange geschiedenis. Het is één van de oudste scheepswerven in de Groninger Veenkoloniën. Het is ook één van de weinige werven die nog bestaan. Het is zelfs de enige waar te zien en te ervaren is hoe schepen vroeger werden gebouwd.

Naast de prijsuitreiking was er dit jaar eveneens de Winkler Prins lezing. Thema was het honderdjarig bestaan van de zelflosinstallatie. Ko Blok van de Museumwerf Vreeswijk ging dieper in op deze, ook voor veenkoloniale binnenschippers, ooit zo belangrijke uitvinding. Tijdens de jaarlijkse Winkler Prinsdag wordt het ene jaar de Veenkoloniaal Museumprijs uitgereikt, het andere jaar de Keuningprijs. Dit jaar was de Veenkoloniaal Museumprijs aan de beurt.

[ Peter Panneman ]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-