Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Buijtelaar geeft startsein glascampagne

(F: PrachtigBorger)

(F: PrachtigBorger)

BORGER – Op vrijdag 18 november geeft wethouder Freek Buijtelaar van Borger-Odoorn het startsein voor de campagne ‘Glas in ’t bakkie’. Dat doet hij om 15.00 uur bij de Albert Heijn-supermarkt aan de Hoofdstraat 35 in Borger.

De campagne is bedoeld om de inzameling en recycling van glas onder de aandacht te brengen. Een promotieteam informeert klanten over het gemak van glas scheiden en deelt glastassen uit.

Makkelijker
Uit onderzoek blijkt dat mensen glas eerder naar de glasbak brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Vroeger moest glas voor het inleveren eerst schoongemaakt worden. Dat is nu niet meer nodig: restjes van de inhoud mogen blijven zitten en de dop of deksel mag mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Glas scheiden wordt hierdoor nog makkelijker.

Glas is eindeloos
Al bijna 40 jaar – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds veel verpakkingsglas in het restafval. Denk aan wijnflessen, potjes en flesjes. Dit terwijl glas eindeloos hergebruikt kan worden zonder dat het aan kwaliteit verliest. Met de campagne ‘Glas in ‘t bakkie’ wordt het scheiden van glazen verpakkingen onder de aandacht gebracht.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.