Direct naar de inhoud.

Noordelijke Spoor en Modelbouwdagen Veendam

  • door:
  • op:

Model Rail Groep Veendam (F: archief RTV1)
Model Rail Groep Veendam (F: archief RTV1)
VEENDAM – De Model Rail Groep Veendam organiseert voor de 21e keer de tweedaagse Noordelijke Spoor en Modelbouwdagen. Deze vinden plaats op zaterdag 19 en zondag 20 november 2016 van 10.00 tot 17.00 uur in de Sorghvliethal, Jan Salwaplein 1 te Veendam.

Het evenement, waar jaarlijks een grote verscheidenheid aan hobby`s wordt getoond, trekt de laatste jaren veel bezoekers. De officiële opening op zaterdag om 10 uur zal worden verricht door Wethouder H.J.Schmaal. Daarna kunnen onder andere vele interessante attracties worden bezichtigd. Zo is het dit jaar weer gelukt om mooie modelbanen, een in aanbouw zijnde model stoomlocomotief, RC bestuurde modelauto’s, heftrucks, boten enz. naar Veendam te halen. Grondverzetmachines en trucks zullen demonstraties geven.

Het bekende waterbassin van 6 x 14 meter van “Vaargroep Ekenstrein” lokt steeds weer kleine en grote bezoekers. Ook hier kan men diverse boten door bezoekers besturen. Verder zijn er verschillende modelbouwclubs met hun modelbanen waaronder: Model Rail Groep Veendam komt met de 17 meter lange HO modelbaan. Ook Railrunners en De Dwarsliggers komen met een baan van totaal 39 meter. De spoor N baan van 11 meter is ook te bezichtigen. Een extra bezienswaardigheid is een diorama van een Zwitsers winterlandschap.

Voor de kinderen is er een L.G.B. baan en voor de allerkleinsten een “Kids Project” met Brio treinbaan waar ze mee mogen spelen. Bovendien zijn er weer vele stands met een groot aanbod.

De Sorghvliethal ligt direct naast het zwembad “Tropica”. Tevens is er extra parkeergelegenheid op het terrein van het waterschap. Gratis vervoer van het Arriva treinstation Veendam / Sorghvliethal v.v. Deze dienst wordt verzorgd door Het Nationaal Busmuseum uit Hoogezand.

Jan Salwaplein 1, 9641 LN Veendam
www.mrgv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-