Direct naar de inhoud.

Premie Menzis stijgt ondanks inzet reserves

  • door:
  • op:

 

Extra subsidie

GRONINGEN – De premie van de Basisverzekering van Menzis stijgt volgend jaar naar € 119,- per maand, ondanks de inzet door Menzis van een fors deel van haar reserves. De hogere premie heeft rechtstreeks te maken met de toename van de zorgkosten in Nederland. De zorgkosten nemen toe, doordat mensen gemiddeld langer leven en meer zorg nodig hebben, doordat er betere – maar ook steeds duurdere – geneesmiddelen en behandelmethodes beschikbaar komen en door de uitbreiding van het basispakket.

Klanten van Menzis kunnen ook het komende jaar terecht bij alle ziekenhuizen en bij de huisarts van hun keuze. Bovendien kunnen ze gebruik maken van persoonlijk zorgadvies en wachtlijstbemiddeling. Daarop aansluitend ondersteunt Menzis haar klanten bij het maken van gezonde keuzes via het Menzis SamenGezond programma. Hiermee werken inmiddels meer dan 730.000 deelnemers aan een betere gezondheid. Bovendien leveren ze samen met Menzis zo een belangrijke bijdrage aan de gezamenlijke verantwoordelijkheid om de zorg betaalbaar te houden.

Menzis verwacht dat de stijging van de zorgkosten in Nederland de komende jaren doorzet. Om de stijging van de zorgpremie zo veel mogelijk te beperken, doet Menzis er alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarom kijkt Menzis niet alleen scherp naar de kosten van de eigen organisatie, maar ook naar de 62.000 contracten van de aanbieders van zorg waar onze klanten jaarlijks gebruik van maken.

002_Informatieavond Red de Zorg in Geert Teis 31-08-15Ondanks deze inspanningen is de premiestijging voor 2017 onvermijdelijk. Om deze stijging te dempen, heeft Menzis dit jaar opnieuw een fors deel van haar reserves ingezet. Omgerekend gaat het om een bedrag van € 103,- per jaar, per betalende verzekerde. Menzis kan dit én doet dit omdat ze geen winstoogmerk heeft. Menzis investeert in zorginitiatieven. Geld dat Menzis beschikbaar heeft boven de verplichte reserves wordt zoveel mogelijk teruggegeven aan de klanten in de vorm van een lagere premie. Omdat reserves slechts eenmalig kunnen worden ingezet, is het des te belangrijker om samen met zorgaanbieders continu te werken aan het toegankelijk en betaalbaar houden van kwalitatief betere zorg.

Meer informatie over de premie en de samenstelling van de verschillende Menzis pakketten is te vinden in de Menzis factsheet. Verder is alle informatie voor een goede keuze voor een Menzis zorgverzekering te vinden op de website van Menzis



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal