Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sporten in de Menterne krijgt voorkeur van college Menterwolde

menterwolde-sportenMUNTENDAM – Het college van de gemeente Menterwolde heeft de intentie om de sportfaciliteiten in Muntendam in de toekomst in dorpshuis de Menterne te centreren. Er is onvoldoende geld om zowel sportcentrum Ruitershorn als de sportaccommodatie bij de Menterne in de benen te houden. De consequentie hiervan is dat met ingang van juli 2017 sportcentrum Ruitershorn dan verdwijnt.

De aanleiding van de bezuinigingsopdracht is dat er onvoldoende budget is om in Muntendam, een dorp met slechts 4.600 inwoners, twee sporthallen te onderhouden. Bovendien zou er in beide sportaccommodaties sprake zijn van onderbezetting. Het College van Menterwolde gaat op 15 december het voorstel indienen om de Ruitershorn zomer 2017 te sluiten. De raad zal dan een besluit nemen.

[ingezonden]

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

2 Reacties op “Sporten in de Menterne krijgt voorkeur van college Menterwolde

 1. De Menterne is veel te klein om alle sporten van de Menterne en de Ruitershorn onder te brengen. De Menterne voldoet niet aan de eisen van de sportbonden.
  Er past niet één tennisveld in de Menterne, 3 velden in de Ruitershorn.

  Onze volleybalvereniging VKM heeft op zaterdag 5 teams die wedstrijden spelen. Per wedstrijd moet de zaal 2 uur gereserveerd. Dat betekent in de Menterne 10 uur reservering voor wedstrijden, terwijl in de Ruitershorn in 4 uur de wedstrijden gestreden zijn.
  Dit gaat dan nog maar om alleen het volleybal.

  Menterne te klein voor de badmintonwedstrijden, boogschieten, tennis.
  Muntendam kan niet zonder de Ruitershorn!

 2. Wat een armoedige gemeente moet dat zijn. Ze hebben geen geld genoeg om een bestaande sporthal te onderhouden. Aan welke kosten moet je dan denken? Gas en licht,water en een beetje onderhoud. Het stelt allemaal niets voor.
  Dat het verenigingsleven weer een accommodatie wordt ontnomen om een paar honderd euro te besparen grenst aan wanbeleid en ongeïnteresseerdheid van bestuurders. Daar ga je toch nooit weer een stem op uitbrengen als er weer verkiezingen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.