Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Musselkanaal wel en Stadskanaal niet

MusselkanaalMUSSELKANAAL – De Provincie Groningen heeft 8.4 miljoen euro verdeeld voor negen projecten die de leefbaarheid in de provincie moet verbeteren. Musselkanaal was één van de gelukkigen. Stadskanaal viel net naast de boot. Musselkanaal krijgt twee miljoen euro en gaat aan de slag met het slopen van verouderde en verpauperde bebouwing langs het kanaal en in de Florawijk. De panden worden vervangen door (sociale) woningbouw. Woningcorporatie Lefier speelt hier een belangrijke rol en stopt ook nog  2.25 miljoen euro in het leefbaarheidproject. De gemeente Stadskanaal zelf doet daar nog eens 750.000 euro bovenop.

Met de sloop verdwijnen ook veel vierkante meters winkelvloeroppervlakte. Dat moet zorgen voor een compacter centrum. “De nieuwbouw langs het kanaal en in het centrum wordt zo versterkt, dat heel Musselkanaal er mooier en beter van wordt”, legt Lex de Boer van woningcorporatie Lefier uit. Wethouder Peter Gelling (GBS) is in zijn nopjes met het geld van de Provincie en popelt om aan de slag te gaan met het toekomstbestendiger maken van het dorp Musselkanaal.

De gemeente Stadskanaal had ook om geld gevraagd (2.8 miljoen) voor het aantrekkelijker maken van het winkelcentrum in de plaats Stadskanaal. Dat geld kwam er niet. Centrumvoorzitter Klaas Jan Havinga is dan ook hevig teleurgesteld. “volgend jaar dienen wij opnieuw een subsidieverzoek in voor Stadskanaal”, zegt wethouder Gelling in het DvhN.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

4 Reacties op “Musselkanaal wel en Stadskanaal niet

  1. Misschien dat meneer van Eerd, als die de Jumbo komt (her)openen een aantal tips kan geven voor Stadskanaal.

  2. nu nog hopen dat er ook daadwerkelijk wat goeds met die 5 miljoen gebeurd. wel vreemd dat levier dus betaald krijgt om woningen te plaatsen. uiteraard moet er wat gebeuren aan het aanzicht van het kanaal. maar musselkanaal is wel meer dan alleen de eerste ring van badstraat en het winkelgebied. naar mijn mening kan de burger in de sloopstraten erachter er niks van verwachten dat de bloemenbuurt die door de voorgenomen sloperijen er niet mooier op is geworden .

    • Bij mijn weten heeft Lefier juist voor die delen in samenspraak met de bewoners een plan opgesteld. Blijkbaar klopt het dus wel dat men in Musselkanaal en omgeving liever dwars en nutteloos tegen iets aantrapt dan op het dat wordt gevraagd om mee te denken, dat te doen. Daarom bestaat erook zoveel armoede in de streek, constant maar hetzelfd tredmolentje lopen net als een cavia!!!

      En voor Stadskanaal dezelfde tip, probeer eens een ander geluid met bijvoorbeeld krijgen subsidie! Kijk en luister niet alleen naar een plan of voorstel wat je tegenkomt, maar ook naar de intentie. (Even heel duidelijk gesteld, wat men is wat traag van begrip, blijkbaar ziet de povincie iets in Stadskanaal in plaats van het af te breken. De subsisdies kunnen ook worden ingezet om iets te bouwen, kijk maar eens naar andere projecten!!!) Dingen heten niet voor niets plan of voorstel!!!

  3. Eindelijk een keer wat voor Musselkanaal… alle geld gaat steeds na Stadskanaal en de gemeente verwaarloost Musselkanaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.