Direct naar de inhoud.

Musselkanaal wel en Stadskanaal niet

  • door:
  • op:

MusselkanaalMUSSELKANAAL – De Provincie Groningen heeft 8.4 miljoen euro verdeeld voor negen projecten die de leefbaarheid in de provincie moet verbeteren. Musselkanaal was één van de gelukkigen. Stadskanaal viel net naast de boot. Musselkanaal krijgt twee miljoen euro en gaat aan de slag met het slopen van verouderde en verpauperde bebouwing langs het kanaal en in de Florawijk. De panden worden vervangen door (sociale) woningbouw. Woningcorporatie Lefier speelt hier een belangrijke rol en stopt ook nog  2.25 miljoen euro in het leefbaarheidproject. De gemeente Stadskanaal zelf doet daar nog eens 750.000 euro bovenop.

Met de sloop verdwijnen ook veel vierkante meters winkelvloeroppervlakte. Dat moet zorgen voor een compacter centrum. “De nieuwbouw langs het kanaal en in het centrum wordt zo versterkt, dat heel Musselkanaal er mooier en beter van wordt”, legt Lex de Boer van woningcorporatie Lefier uit. Wethouder Peter Gelling (GBS) is in zijn nopjes met het geld van de Provincie en popelt om aan de slag te gaan met het toekomstbestendiger maken van het dorp Musselkanaal.

De gemeente Stadskanaal had ook om geld gevraagd (2.8 miljoen) voor het aantrekkelijker maken van het winkelcentrum in de plaats Stadskanaal. Dat geld kwam er niet. Centrumvoorzitter Klaas Jan Havinga is dan ook hevig teleurgesteld. “volgend jaar dienen wij opnieuw een subsidieverzoek in voor Stadskanaal”, zegt wethouder Gelling in het DvhN.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal