Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Geen windturbines in de Veenkoloniën maar Zonne Energie

Jan Nieboer in gesprek met Bert Jan Brinkman

Jan Nieboer in gesprek met Bert Jan Brinkman

STADSKANAAL – De beroepschriften rondom de situatie windmolenpark zijn verstuurd naar de Raad van State. Hierin staat dat windturbines niet gewenst zijn en dat er inmiddels een meer dan 100% volwaardig alternatief bestaat in de vorm van een groot solarpark in de regio. VVBK voorzitter Jan Nieboer zegt verder dat hij zeker weet dat de Raad van State hier niet meer omheen kan. “Met Zonne-energie kunnen we zelfs het dubbele van het opgelegde vermogen van windenergie opwekken”, aldus Nieboer bij RTV1.

 

Onvoorstelbaar

Het solarpark moet 300 hectare groot worden en gaat bestaan uit clusters van minimaal 10 hectare wat wordt aangelegd in het Veenkoloniale gebied op de akkervelden. Omdat er ook in overige regio’s plannen zijn voor solarparken kunnen deze allemaal met elkaar verbonden worden. Maar er is wel een groot verschil met de overige regio. De ondernemers uit de Kanaalstreek die het solarpark willen aanleggen gaan dat pas doen zodra het Ministerie van Economische Zaken of de Tweede Kamer daadwerkelijk laat weten dat er ‘wind’ geruild mag worden voor ‘zon’. “Wij gaan niet beide doen. Er komt hier geen windturbine in”, aldus Nieboer. Jan Nieboer vindt het ook onvoorstelbaar dat inwoners vaak als laatste worden ingelicht door de overheid. “Wij, de Veenkoloniën, worden alleen maar gezien als win-gebied. Tellen wij nog mee? Neem nu ook de plannen om bossen aan te gaan leggen in onze regio. Pas als de plannen rond zijn worden wij nog eens hierover geïnformeerd. De bosplannen zijn nu voorlopig van tafel omdat we tegengas hebben gegeven maar volgend jaar hebben ze weer iets nieuws bedacht, let maar op”..

Jan Nieboer (voorzitter Bedrijven in de Kanaalstreek) over zonne-energie, bosbouw en ondernemersklimaat:

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.