Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

`Nieuwe Veerten` van Streekhistorisch Centrum is uit

Veerten 02 jr01 nr02 SHCSTADSKANAAL – Het tweede nummer van Veerten, het tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum over de geschiedenis van de Kanaalstreek en Westerwolde is verschenen.

In dit nummer o.a. artikelen over de roemruchte band The Marvins, zwembad Moekes Gat in Ter Apel, een interview met de laatste Stadsontvanger in Stadskanaal en worden er herinneringen opgehaald aan ‘Mal’ Jantje. Ook de vaste rubrieken, waarin oude foto’s, krantenberichten en collectiestukken van het Streekhistorisch Centrum worden uitgelicht, ontbreken niet.

Deze zomer bracht het Streekhistorisch Centrum haar eerste eigen tijdschrift uit en daarop werden veel positieve reacties ontvangen. Het tijdschrift wil laten zien waar het Streekhistorisch Centrum voor staat en neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar onze streek, naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën, van Westerwolde en van de Monden.

De naam ‘Veerten’ staat voor de culturele en historische verten of horizonnen die we willen verkennen.
Donateurs van het SHC krijgen het blad automatisch thuisgestuurd en het is in de losse verkoop verkrijgbaar voor € 4,95 (zolang de voorraad strekt).

Voor meer informatie: 0599-612649 / info@streekhistorischcentrum.nl (Helen Kämink)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.