Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA Borger Odoorn wil snellere internetverbinding

snel-internet-stadskanaal-fbBORGER ODOORN – De fractie van de PvdA Borger-Odoorn heeft aan het college gevraagd om het voortouw te nemen voor aansluitingen op sneller internet.

In november 2015 kwam KPN met de mededeling dat huishoudens in het KPN gebied in Borger–Odoorn zouden kunnen worden voorzien van sneller internet. Nu, een jaar later, blijkt dat KPN dat alleen maar wil doen voor 1400 aansluitingen. Daarmee blijven nog ruim 1100 huishoudens verstoken van snel internet.

Ruim 1100 huishoudens, waaronder ook veel ondernemers, blijven hun signalen ontvangen via een coax kabel. Kees Vos van de PvdA-fractie vraagt zich ernstig af of dit nog wel verantwoord is in een tijd van voortschrijdende techniek. Het niet kunnen toepassen van de nieuwste technieken verzwakt de concurrentie positie van onze ondernemers en mogelijkheden in de zorg, onderwijs en de huisartsenpraktijken.

Op vragen van Kees Vos gaf wethouder Freek Buijtelaar aan dat de ontsluiting van breedband een onderdeel is van de telecommarkt en dat de rol van de gemeente derhalve hoofdzakelijk een faciliterende rol is. Daarbij gaf de wethouder wel aan dat hij zich op bestuurlijk niveau inzet met onder andere de stichting Breedband Borger-Odoorn en de provincie inzetten op de uitrol van breedband in Zuidoost Drenthe in 2019.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.