Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Het wordt flink kouder!

vorstWEERONLINE – De dikke winterjas, sjaal en handschoenen kunnen weer uit de kast, want het wordt gevoelig kouder. In een week tijd daalt de middagtemperatuur maar liefst 10 graden. Dit meldt Weeronline.

Vanmiddag is het nog uitzonderlijk zacht met maxima van een graad of 13 en over een week wordt het slechts een graad of 3. De gevoelstemperatuur ligt daarbij rond het vriespunt. Tijdens de nachten gaat het begin volgende week licht vriezen.

Het goede nieuws is dat komende week nauwelijks neerslag wordt verwacht. Alleen morgen valt af en toe wat lichte regen, maar dan is het met maxima rond 11 graden en weinig wind nog niet zo koud. In het zuidoosten, oosten en midden van het land is ’s middags kans op een beetje zon.

Donderdag begint de dag met vrij veel bewolking, maar in de middag komt de zon op steeds meer plaatsen soms tevoorschijn. Het blijft droog en het wordt 7 graden in het noordoosten tot 10 in het zuiden. Voor het gevoel is het al een stuk minder aangenaam, doordat een frisse noordoostenwind opsteekt.

Vrijdag en in het weekend is het grotendeels droog en schijnt zo nu en dan de zon. Met een noordoostenwind wordt koude lucht aangevoerd. De maxima vallen terug naar 5 graden in het noordoosten tot 8 aan de Belgische grens. Gedurende de nachten kan het tijdens heldere perioden plaatselijk een graadje vriezen.

Na het weekend wordt het nog kouder. Overdag wordt het niet warmer dan 2 tot 4 graden en ’s nachts koelt het af naar -2 tot -5 graden. Voor het gevoel vriest het vrijwel de hele dag. Gelukkig zijn er wel flinke zonnige perioden te verwachten.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.