Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Noodklok luidt op Ommelanderwijk-Zuidwending

OMMELANDERWIJK – (Peter Panneman / Jan Bresters) – Het eerste ongeval is inmiddels een feit, fietsers zijn niet veilig, een huisdier is doodgereden en de bermen zijn stuk gereden. Het dorpenbeheerteam Ommelandercompagnie luidt de noodklok over het verkeersinfarct in Zuidwending en Ommelanderwijk. Bernard Stikfort is woedend en sprak met streekomroep RTV1 over de sluiproute ellende.

Woede

Het verkeer dat normaliter over de N366 van Veendam richting de Pekela’s en Ter Apel rijdt, ondanks de omleiding, nu een route door de twee dorpen. Dat gebeurt omdat de N366 wegens verdubbeling voor 12 dagen is afgesloten. Met alle gevolgen van dien en tot woede van de dorpsbewoners. Voorzitter Bernhard Stikfort van het dorpenbeheerteam is er klaar mee. Hij eist dat de gemeente Veendam en het provinciebestuur onmiddellijk actie onderneemt. Stikfort wil dat er alleen nog maar bestemmingsverkeer door de dorpen mogelijk is. Volgens hem moeten overtreders onmiddellijk worden beboet. Het dorpenbeheerteam maakt zich grote zorgen over de leefbaarheid in het dorp en heeft daarom in een brief met klem een beroep gedaan op gedeputeerde Fleur Gräper om maatregelen te nemen.

Jan Bresters (RTV1 actueel) in gesprek met Bernard Stikfort:

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.