Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Buitenlandse invasie in Alteveer

F: Arlette Hanson wintercircus

F: Arlette Hanson wintercircus

ALTEVEER (GN.) – Er is deze week sprake van een ware buitenlandse invasie in Alteveer (Gn.). Om precies te zijn: in dorpshuis De Drijscheer. Het ruime dorpshuis en de aangrenzende sporthal worden tijdelijk geannexeerd door tientallen circusartiesten, afkomstig uit alle windstreken.

 “Het is hier enkele dagen lang een gezellige drukte van belang”, vertelt beheerder Herman Bekker van De Drijscheer. “Hier komen artiesten die de meest waanzinnige kunstjes laten zien, adembenemende capriolen uithalen en laten zien over verbazingwekkende vaardigheden te beschikken.’’ Het zijn de artiesten van wintercircus Arlette Hanson die hun tenten opslaan bij De Drijscheer. Ze repeteren er vanaf donderdagmiddag tot zaterdagavond voor de circusvoorstelling ‘Koud Kunstje!’ die op vrijdag 9 december om 19.30 uur haar primeur beleeft in Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Kinderen

De repetities zijn niet openbaar toegankelijk. Wel hebben directeur Nina Hiddema van Theater Geert Teis en Herman Bekker bewerkstelligd dat alle leerlingen van CBS De Höchte vrijdag aanwezig mogen zijn bij een repetitie van de acrobaten: “Andere mensen die de circusartiesten in actie willen zien, zijn uiteraard welkom bij de voorstelling in Geert Teis.”

Kinderen die dat leuk vinden krijgen nog een kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij het Wintercircus in Theater Geert Teis. Op woensdag 7 en donderdag 8 december zijn zij er tussen 16.00 en 17.00 uur welkom. Ze moeten zich wel even vooraf aanmelden. Dat kan via a.boekholt@stadskanaal.nl.

Samenwerking

Met de repetities in Alteveer krijgt de samenwerking tussen Theater Geert Teis, De Drijscheer en de gemeente Stadskanaal een nieuwe dimensie. En daar zijn de betrokken partijen erg blij mee, weet Bekker: “Met elkaar moet je een open vizier hebben voor samenwerking met andere partijen. Samenwerking geeft kracht en biedt enorm veel mogelijkheden.”

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.