Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Doek valt voor SIVO

SIVO in betere tijden Archieffoto RTV1: Klaas Dijkstra

SIVO in betere tijden Archieffoto RTV1: Klaas Dijkstra

ODOORN – Na 32 jaar is het doek dan toch gevallen voor Dans- en Muziekfestival SIVO. Voorzitter René Wiggers laat via de regionale omroep RTV Drenthe weten dat er volgend jaar geen nieuwe editie komt. Begin deze maand werd nog bekend gemaakt dat jongeren de kar zouden gaan trekken. Er zou toch een SIVO-festival komen in 2017, maar dan deels in Emmen en waarschijnlijk al met Pinksteren.

Enorme taak
Maar de jongeren die zich bezighielden met de nieuwe SIVO-editie kwamen gisteravond bij Wiggers om te zeggen dat ze niet verder gaan met hun plannen. “Het was een last minute-project. Het is een enorme taak om zoiets in een paar maanden neer te zetten”, zegt Wiggers.

Hij heeft er begrip voor dat de jongeren besloten hebben de nieuwe plannen niet door te zetten. “Maar toen zij lieten weten dat ze hun handen er vanaf trekken, hebben wij als bestuur ook besloten: dan stoppen wij ook.”

Geen mensen, geen plannen
Het bestuur was al van plan te stoppen, maar wilde de organisatie van het festival eerst overdragen aan nieuwe initiatiefnemers en een nieuw bestuur. “We hebben de afgelopen tijd iedereen de kans gegeven met plannen te komen. We zijn nu vier maanden verder en we hebben geen nieuwe mensen en geen nieuwe plannen meer. Daarom houden we er nu mee op.” De nieuwe plannen die er lagen voor 2017 vindt het bestuur bovendien onvoldoende financieel en organisatorisch onderbouwd.

Slapende stichting
“De Stichting SIVO gaat voorlopig slapend verder en zal vooralsnog geen folkloristische activiteiten meer ontplooien”, zegt Wiggers. “Wel staat het bestuur van de slapende stichting altijd open voor nieuwe initiatieven de komende tijd. De initiatiefneemster van de nieuwe opzet van het SIVO-festival, Jannet Westebring, was niet bereikbaar voor commentaar.

RTV Drenthe

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.