Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Marathonuitzending Piraten Combinatie t.b.v. Stichting Activiteiten Musselkanaal

161201-piraten-musselkanaalMUSSELKANAAL – Het wordt rond de jaarwisseling gezellig aan de Sluiskade in Musselkanaal. Drie piratenstations houden er onder de noemer Piraten Combinatie Musselkanaal (PCM) dan een marathonuitzending van 144 uur. En het mes snijdt aan twee kanten: het wordt er niet alleen een gezellige boel, de opbrengst komt ook nog eens ten goede aan Stichting Activiteiten Musselkanaal (SAM).

Het is inmiddels al een traditie aan de Sluiskade. De drie daar gevestigde piratenstations ’t Is niet anders, Mustang FM en Campingi24 staken enkele jaren geleden de koppen bij elkaar om een gezamenlijke uitzending te gaan maken voor een goed doel. De drie stations haalden de afgelopen jaren al geld op voor onder meer Julian’s Stichting in Stadskanaal, Serious Request en het Rode Kruis. Ook dit jaar is er met SAM weer gekozen voor een lokaal goed doel.

Marathonuitzending
„Er kwamen vorig jaar enkele honderden reacties binnen. Dat smaakte naar meer”, vertelt Marcel Weisbeek, de man achter Campingi24. Samen met zijn vrouw Annet, Nick en Miranda Beishuizen, Marten en Thea Kampyon, Harko en Anita Westra kwamen ze tot de huidige opzet Meer betekent in dit geval een nog langere uitzending: dit jaar wordt het een marathonuitzending van maar liefst 144 uur vanaf Sluiskade 124.

Iedereen is ervan dinsdag 27 december 0.00 uur tot zondag 1 januari 23.59 uur welkom om een kijkje te nemen bij de uitzending. Er worden hapjes en drankjes verkocht en er staan collectebussen.

Activiteiten
Er zijn tijdens de marathonuitzending allerlei omlijstende activiteiten. Zo zijn er op 29 december een singles darttoernooi en op 30 december een koppel darttoernooi bij de studio, georganiseerd door Gerben Weisbeek. Wie mee wil doen, kan zich nog opgeven op de betreffende dagen tussen 12.00 en 13.00 uur in de studio. De organisatie is bovendien druk doende om livemuziek te regelen.

Legaal
De uitzending is volledig legaal. De organisatie heeft een vergunning om zes dagen lang te mogen uitzenden in een straal van vijftien kilometer rond Musselkanaal. De plaatjes worden gedraaid door de drie genoemde piraten en daarnaast verzorgt de van discotheek Bermuda bekende DJ Bert Bakema een verrassingsprogramma.

Stichting Activiteiten Musselkanaal
Drijvende kracht achter Stichting Activiteiten Musselkanaal is Beka Lubben. Zij richtte de stichting in 2013 op omdat ze vond dat het tijd werd voor een nieuwe avond4daagse in Musselkanaal. Om de kosten te dekken begonnen enkele vrijwilligers met een huis-aan-huis koekactie.

De eerste vierdaagse trok ruim 550 wandelaars en afgelopen zomer deden er al ruim 700 mee, waarmee het een groot evenement is voor Musselkanaal. Inmiddels is het aanbod activiteiten uitgebreid. Zo zijn er wekelijks twee wandel-trainingsavonden onder begeleiding van een wandelinstructrice.

Verder zijn er bloemschikavonden, was er in juli een kleedjesmarkt en steunt SAM Sinterklaas jaarlijks bij het bezoeken van kinderen in Musselkanaal en omgeving. PCM wil deze stichting graag een steuntje in de rug geven om al deze activiteiten te kunnen blijven organiseren. Daarom gaat de opbrengst van de marathonuitzending dit jaar naar SAM.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.