Direct naar de inhoud.

Stadskanaalster band verliest helft van bezetting

  • door:
  • op:

view-for-a-dayMUSSEL/STADSKANAAL – (Door Jan Bresters) Een aderlating voor de broers Herman en David Klompmakers van de band View For a Day.

Sinds 4 jaar en vanaf het eerste uur konden ze Laurens Hof (gitaar) en Niek Hof (drums) tot bandgenoten rekenen, maar daar komt nu een einde aan.

De gebroeders Hof stappen om ‘persoonlijke redenen’ uit de rock-formatie die reeds in onder andere VERA Groningen, Radio 538 en op het Bevrijdingsfestival speelde.

Laurens en Niek kondigden een week of twee geleden tijdens een band-vergadering het nieuws aan.

‘Onze eerste reactie was: ‘Dan stoppen wij er ook mee`, maar na goed overleg met David hebben we besloten om te proberen met een andere bezetting door te gaan’, vertelde frontman Herman Klompmakers woensdag in gesprek met Jan Bresters in het programma RTV Aktueel op RTV1.

‘David en ik willen allebei nog muziek blijven maken, het liefst gezamenlijk, dus het was uiteindelijk een logische keuze om binnenkort te beginnen met de zoektocht naar nieuwe bandleden. We hebben de afgelopen vier jaar wel het één en ander opgebouwd en dat willen we niet zomaar weggooien’.

Verrassing
Tijdens de live-uitzending op RTV1 bleek dat er bij de zoektocht naar nieuw bloed enige haast is geboden.

Nico Wiersema, bestuurslid van het Pagefestival en aanwezig in de studio brak in tijdens het telefonische gesprek en bood Herman, David en de toekomstige drummer en gitarist spontaan een plek aan op het Pagefestival in Stadskanaal. Het festival vindt plaats op 1 en 2 juli 2017.

Of Herman op dit aanbod inging, kunt u hieronder horen door op de play-knop te klikken.




-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal