Direct naar de inhoud.

Schaakgrootmeester Jorden van Foreest komt naar Veendam

Jorden van Foreest
Jorden van Foreest

VEENDAM – Nederlands kampioen schaken, de 17-jarige grootmeester Jorden van Foreest
speelt op vrijdag 9 december in Veendam. Naast Jorden van Foreest zal in ieder geval ook schaakmeester Nick Maatman die avond uitkomen.

In de 2e ronde van de KNSB beker treft hun team, SISSA uit Groningen, HSP/Veendam. HSP/Veendam komt uit in de 3e klasse van de landelijke schaakcompetitie.
SISSA speelt in de meesterklasse en behoort tot de sterkste schaakteams van het land. De club deed in November nog mee aan het Europees kampioenschap voor clubteams.

In voetbal verhoudingen zouden we spreken van een duel Be Quick-Ajax. Alleen is bij voetbal de bal rond, kan het veld hobbelig zijn, hebben weersomstandigheden invloed en kan ook de scheidsrechter er een paar keer flink naast zitten. Niets van dit alles bij schaken. Daarbij zal SISSA niets aan het toeval willen overlaten op weg naar de finale van de nationale beker oftewel een zeer sterk team afvaardigen.De teams van HSP/Veendam zijn samengesteld uit spelers van de samenwerkende verenigingen HSP uit Hoogezand en SC Veendam.

De wedstrijd wordt gespeeld in de raadzaal van het gemeentehuis van Veendam en zal aanvangen om kwart voor acht.Wethouder Bert Wierenga zal aan het eerste bord de eerste zet verrichten. Als arbiter zal fungeren Jan van Os, oud voorzitter van de Noordelijke schaakbond.

Toeschouwers zijn bij dit schaakfeest welkom. Er is echter geen vrije inloop.Ieder die de wedstrijd wil bijwonen, dient zich vooraf te melden bij de voorzitter van SC Veendam, Theo Mooijman. Een telefoontje is voldoende (0598 622536). Mailen mag ook: naar thcm@kabel.netvisit.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-