Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Borgerswold krijgt extra uitstraling

Borgerswold (f: Henk Drenth)

Borgerswold (f: Henk Drenth RTV1)

VEENDAM – De parkstad steekt een extra kwart miljoen in het verfraaien en opknappen van recreatiegebied Borgerswold. De gemeente wil hiermee bereiken dat het gebied meer uitstraling gaat krijgen.

Er was in voorgaande jaren al behoorlijk geïnvesteerd in het recreatiegebied maar volgens bezoekers en omwonenden was het gebied nog lang niet volmaakt. Ook vonden bezoekers dat het gebied de laatste jaren achteruit ging door verpaupering. Tijd voor een grote opknapbeurt dus.

De gemeente wil van het gebied een recreatieplaats maken met een bovenregionale uitstraling en blijft nu jaarlijks investeren om het optimaal te houden. De kwart miljoen euro extra wordt dan ook gebruikt voor diverse deelprojecten. Zo worden de wandel, fiets en ruiterpaden opgeknapt. De camping en het parkeerterrein worden aangepakt en er komt betere verlichting. Ook worden bomen en struiken weggehaald voor een betere doorkijk vanaf de Veendammerweg.

Een landschapsarchitect is in opdracht van de gemeente bezig met een plan van aanpak. Die zal ook de plannen meenemen rondom het idee van een nieuw te bouwen vakantiepark.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Borgerswold krijgt extra uitstraling

  1. Nou als we dan ook bankjes terug krygen om van de natuur te genieten zou leuk zijn

  2. Moeten ze eerst wat doen aan de tieners die daar altijd met auto’s rondscheuren bij de Bolgerswoldhoeve. Mijn vrouw durft er al niet meer te joggen als het donker is. Schandalig dat Veendam daar niets aan doet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.