Direct naar de inhoud.

Eric van Oosterhout nieuwe burgemeester Emmen

  • door:
  • op:
Eric van Oosterhout (F: RTV Drenthe)
Eric van Oosterhout (F: RTV Drenthe)

EMMEN – Eric van Oosterhout is gisterenavond voorgedragen als de toekomstige burgemeester van de gemeente Emmen. Dat gebeurde tijdens een speciale, besloten vergadering van de gemeenteraad. Van Oosterhout is op dit moment nog burgemeester van de gemeente Aa en Hunze. Van Oosterhout werd in het afgelopen jaar landelijk bekend doordat hij de lokale omroep uit zijn huidige gemeente liever niet zag upgraden tot streekomroep met buurgemeenten.

Van Oosterhout volgt Cees Bijl op. Die werd dit jaar gedeputeerde, nadat Ard van der Tuuk opstapte. In oktober werd bekend dat 23 mensen hebben gesolliciteerd op de burgemeesterspost in Emmen. Het ging om twintig mannen en drie vrouwen. Volgens de burgemeester, van nu nog Aa en Hunze, stond Emmen niet op zijn lijstje. Maar toen het opeens voorbij kwam solliciteerde hij toch onder het motto “Niet geschoten is altijd mis”, zo liet hij weten via het DvhN in de Drentse editie vandaag. Van Oosterhout die zijn politieke carrière begon in Veendam heeft negen jaren Aa en Hunze gediend. Een mooie gemeente die hij met spijt zal verlaten. Hij zal daar zeker gemist worden.

De voordracht voor zijn burgemeesterspost in Emmen gaat samen met het advies van commissaris van de koning Jacques Tichelaar naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarna wordt de nieuwe burgemeester officieel benoemd. Volgens Henk Huttinga, voorzitter van de vertrouwenscommissie, zal dat waarschijnlijk ergens in maart zijn.

[Lees ook RTV Drenthe]



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal