Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Dronken vrouw (74) rijdt paal uit de grond

Politie-112-logo-alarm-hulpdiensten. groot formaat.WILDERVANK/VEENDAM – De politie heeft vrijdagavond 9 december een 74-jarige automobiliste uit Wildervank aangehouden voor rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding.

Getuigen hadden gezien dat de vrouw aan de Grote Zilverreiger in haar woonplaats een betonnen paal bij een oprit uit de grond gereden. Vervolgens was ze doorgereden. De kentekenplaat bleef daar achter.

Vervolgens kwamen er meldingen binnen van medeweggebruikers die constateerden dat de vrouw opvallend rijgedrag vertoonde. Zo reed ze met zeer wisselende snelheid en reed ze af en toe ook volledig op de linker weghelft. Een medeweggebruiker gaf voortdurend de positie van de bewuste auto door, waardoor de politie haar op de Jakob Bruggemalaan in Veendam aan de kant kon zetten.

Het voertuig was aan de voorkant zwaar beschadigd. De vrouw kon niet goed meer op haar benen staan. Hierop is de automobiliste aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de vrouw te veel had gedronken. Uit een blaastest bleek dat ze ruim 1,3 promille alcohol in haar bloed had. Maximaal 0,5 promille is toegestaan.Hierop is het rijbewijs ingevorderd.

Oren en ogen van de politie
De politie kan haar werk niet alleen doen. Burgers kunnen de oren en ogen van de politie zijn en op die manier een wezenlijke bijdrage leveren aan het veiliger maken van ons land. De politie is altijd te bereiken via 0900-8844 en bij spoedgevallen of heterdaad situaties via 112. Ook bij gevaarlijke verkeerssituaties zoals hierboven beschreven mag 112 gebeld worden.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.