Direct naar de inhoud.

Zorgvilla Mardan in zwaar vaarwater

  • door:
  • op:
Zorgvilla in voormalig Hotel De Veenkoloniën

WILDERVANK – (Peter Panneman) Zorgvilla Mardan aan de K.J. de Vriezestraat in Wildervank mag voorlopig geen zorg meer verlenen, dit heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg besloten. De patiënten van zorgvilla Mardan moeten binnen twee weken elders worden ondergebracht. Toch hoopt oud-eigenaresse Trijnie Froma in 2017 in het gebouw van Zorgvilla Mardan een nieuw zorgbedrijf te openen.

De instelling met zorgverlening in het voormalige ‘Hotel De Veenkoloniën’ werd eerder al onder verscherpt toezicht geplaatst wegens tekortkomingen op verschillende gebieden, waaronder de medicatieveiligheid. “De inspectie ziet een gebrek aan verbeterkracht bij de organisatie en de bestuurder. Hierdoor is er sprake van een voortdurende risicovolle situatie met geen uitzicht op verbetering”, aldus de IGZ.

Mardan is onderdeel van Mardan Zorg BV, een kleinschalige zorgaanbieder voor begeleiding, persoonlijke verzorging en verpleging. De villa biedt woonruimte aan een klein aantal cliënten met verschillende zorgvragen. Mardan mag pas weer zorg leveren wanneer zij naar het oordeel van de inspectie voldoet aan de normen voor het leveren van goede zorg. Voorlopig mogen er dus ook geen nieuwe cliënten worden aangenomen.

De verwachting is dat Mardan failliet gaat. ” Wij kunnen dan in het aanvang van het nieuwe jaar zo weer van start om hier gehandicapten op te vangen “, aldus Froma vandaag in het DvhN.

[Bronnen P. Panneman en DvhN]

 

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal