Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe eigenaar hotel Braams Gieten

Archieffoto Hotel Braams

Archieffoto Hotel Braams

GIETEN – Hotel Braams in Gieten heeft een nieuwe eigenaar. Dat bevestigt curator Jan Maarten Pol. Het is nog niet bekendgemaakt aan wie het hotel is verkocht. Geïnteresseerden konden tot vorige week donderdag een bod uitbrengen via een veiling op internet. Een aantal kreeg na de online veiling de mogelijkheid om nog een blind bod uit te brengen. Uiteindelijk is het hotel verkocht voor 578.500 euro, aldus regionale omroep RTV Drenthe.

Inventaris geveild
Behalve het pand wordt ook de complete inventaris via het internet geveild. Naast horecameubilair en keukenapparatuur gaat het ook om antieke goederen als kroonluchters, zilveren bestek en servies. Deze veiling duurt nog tot vanavond half acht. “De biedingen lopen goed”, zegt Pol. “Maar meestal gaat het in het laatste kwartier pas los, omdat mensen afwachten.”

Failliet
Het eeuwenoude Hotel Braams in het centrum van Gieten ging afgelopen januari failliet. In augustus toonde zorginstelling Joy Living interesse in het pand. De organisatie wilde een begeleid wonen-project opzetten voor 24 mensen met autisme, maar de gemeente zag die plannen niet zitten.

RTV Drenthe

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.